/ LIVETS NJUTNINGAR /

DRAGONSÅS TILL KYCKLINGFILÉ

 
 Det har blivit en helg med god hemlagad mat. Alldeles nyss åt min vän/assistent och jag vår middag som bestod av färsk stekt kycklingfilé i dragonsås. Vi hade kokt broccoli - alldente - och kokt potatis. Som tillbehör hade vi en klick svart vinbärsgelé. Det passade bra till dragonsmaken och till kycklingen. Bröt av bra. Smakerna gifte sig! Om någon läsare vill testa den här rätten, så publicerar jag receptet nedan:
 
Så gör du en bottenredning för fyra personer:
Ingredienser:
1,5 msk smör
1,5 msk vetemjöl
3 dl mjölk (eller lika delar mjölk/grädde eller som jag gjorde tog kycklingfond +lite av stekspadet när jag stekte kycklingen.)
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar
Dragonkrydda efter behag
 
Gör så här:
  1. Smält smöret på svag värme i en kastrullRör i mjölet ordentligt, så att det blir väl blandat med smöret
  2. Späd i omgångar med vätskan. Vispa hela tiden.
  3. Låt såsen småkoka i cirka 5 minuter. Vispa då och då.  Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt till sist som jag, torrdragon efter behag.
Stek kycklingfileerna som du har kryddat med salt, vitpeppar och eventuellt kycklingkrydda i en stekpanna tills de har vitt kött inuti. Lägg upp på ett serveringsfat och häll såsen över..Den kokta broccolin läggs sidan om. Servera potatisen för sig själv.
 
 /Ec
 
Mat och Dryck / recept