/

NYÅRSAFTON

NYÅRSAFTON

Om cirka fyra timmar är det 2007. Det gamla året är då till enda med allt vad det har inneburit av livets mix. (Glädje, sorg, trygghet, otrygghet, hopp, förtvivlan, respekt, respektlöshet, jobb, arbetslöshet, omtanke ovarsamhet, hälsa och sjukdom) Om fyra timmar slår vi samman 2006 års dagbok. Hädanefter öppnar vi den, då vi vill se när vi var på den där roliga festen eller om det var det året som tv4 sände ” Bonde söker fru”. Kanske vill vi veta om vi hade en tidig eller sen vår. Det mesta av det här har vi skrivit ner någonstans. Så här i elfte timmen före nyårsraketerna och bubblet tar överhanden, vill många av oss sitta en stund och tänka efter hur det år som har varit egentligen blev och vad vi fick ut av det.
Hur var år 2006 för mig? Ärligt talat blev det inget stort år som jag hade hoppats på. Våren var sen och när den väl kom, så gick två släktingar bort. En av dem var bara några år äldre än mig, så det känns att jag inte hellre är så ung längre.
 Men livet är för kort att inte ta tillvara på Varför titta för mycket i backspegeln eller se framåt. Jag har bara det här livet, så lev det nu. Unna dig saker, träffa bara de människor som du har något utbyte av om du nu kan välja. Prioritera bort sådant som du inte kan påverka och ha lite mer den amerikanska livsstilen som ”Go For It och tro lite mer på dig, istället för att vara så där lagom som vi svenskar oftast har en tendens att vara.
Min höst var otroligt arbetsam rörande min assistans. Trots det bestämde jag mig för att börja på en skrivarskola. Jag studerar i min egen takt och jag hann med fyra kursbrev och fick bra omdömen. Efter helgerna kommer jag att fortsätta och se hur långt mina vingar bär.
Under år 2006 har jag blivit starkare i min arbetsledarroll och det känns bra. Nu är det jag som formar mitt liv. Den sista veckan har jag insett att jag måste släppa på kontrollen av det som andra gör bättre. Det är inte frågan om att inte ha kontroll över mitt liv utan att få tid över till sådant som jag kallar njutningar och på så sätt få kraft till att ta mig an allt annat runt min assistans utom många matematiska beräkningar som jag är ur usel på:
År 2006 har också inneburit att jag har ägnat den mesta av min lediga tid åt att skriva blogginlägg. Det här året som gått har jag hittat nya, grymt härliga bloggvänner som peppar mig att fortsätta skriva. Det märkliga är att jag har läsare som inte kommenterar, men som återkommer och läser. Det visar min statistik och givetvis blir jag smickrad. Hoppas alla läsare av min blogg fortsätter att gå in till mig under det nya året!Vad har jag då för förhoppningar inför år 2007?  
  • Självklart att jag och mina nära vänner ska vara friska och få ett bra år.
  • Att de flesta av människor ska leva i fred och bli respekterade.
  • Att jag får mer tid för mitt skrivande.
  • Att jag har tid att vara där när en nära vän behöver att någon lyssnar.
  • Att jag ska få tid att se många härliga filmer nya som äldre.
  • Att hinna med att läsa böcker som jag vill.
  Av Ewacarin Holmqvist