/ Allmänt /

IDAG SÄGER VI TACK OCH FARVÄL TILL EN FOLKKÄR ARTIST

 FOTO: BJÖRN LINDAHL
Barbro ”Lill-Babs” Svensson år 2017
 
Den tredje april 2018 kom nyheten att en av våra mest folkkära artister hade somnat in efter en kort tids sjukdom. I slutet av mars kom Barbro  Lill-Babs  Svensson in på sjukhus för hjärtsvikt. Läkarna upptäckte då att hon hade en obotlig cancer, som inte kunde botas. Hon fick sluta sina dagar på sjukhus. Runt henne fanns hennes familj. Barbro blev 80 år den 9:e mars i år.
 
Jag har vuxit upp med Lill-Babs, så det känns underligt att hon är borta. Det påminner om att vi är inte odödliga. Att den dagen kommer. Att allt tar slut en dag, men vi vet inte när. Det tror jag är bestämt redan från början och det är tur att vi inte vet när det är dags att lämna jordelivet och bli en jordgubbe.Tror inte på ett liv efter döden, men det är min egen åsikt.
 
Åh, vad Lill-Babs har roat oss och nu lever hennes melodier. Under senare tid var hon skådis i teve-serien "Bonusfamiljen". Hon var inte rädd att pröva på nya saker. Barbro var alltid vänlig och hade något på gång.
 
"Strax efter klockan 12 på söndagen ringlar kön lång framför kyrkporten till Storkyrkan i Stockholm. Ett sextiotal står i kön som fylls på allt eftersom. Många vill säkra en plats i kyrkan för att hedra Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Lill-Babs kollega och nära vän sedan 50 år, Ann-Louise Hansson är en av de första att gå in i kyrkan. Lill-Babs dotter Kristin Kaspersen är också på plats
 

Sett till antal besökare ser begravningen ut att bli den största i Järvsös historia. Ceremonin är främst utformad för familj och vänner, men 350 av de 999 platserna i kyrkan är reserverade för allmänheten. Men eftersom fler vill hylla den oerhört folkkära artisten hålls i dag en öppen minnesgudstjänst i Storkyrkan i Gamla stan i Stockholm". (källa Aftonbladet)

 

 

 
 
/Ec
 
.