/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS NUMMER 5 2019

 
Jag är inte återställd från min rosfeber. Sorgligt nog har jag ett ben som är ömt och svullet. Nu har jag också ett skov av psoriasis. Benet liknar en prickig korv eller snarare falukorv. Jag är tvungen att linda benet för att det inte ska bli ännu större. I den här hettan lider jag av en våldsam klåda. Den orsakas av mina plack under lidan. 
 
Trots sommarhettan är jag tvungen att vara inomhus i väntan på en ny permobil. Den som jag har nu, har jag haft i 15 år och fungerar mycket dåligt. Därför törs jag inte köra ut med den. Det passar relativt bra med mitt svullna ben. Så jag ägnar mina dagar åt att vila mitt ben på en puff, medan jag ser någon Dvd.
 
Mitt femte filmtips blir "Den man älskar". Det är ett drama från 2007 av Åke Sandgren. Rullen är 89 min lång. Bland skådespelarna märks Rolf Lassgård, Jonas Karlsson och Sofia Ledarp.
 
Det är en film  med oerhört mycket driv. Det är svårt att inte hänga med varje minut. Likaså tycker man att så skulle man inte göra, men filmen speglar verkligheten och den innehåller sprakande känslor rakt igenom. Fast jag inte gillar sådana här filmer med det här temat, så måste jag erkänna att jag gjorde det.
 
Handlingen:
"Lena lever ett tryggt och lyckligt liv med sin man Alf. Tillsammans driver de en fiskhandel och ingen som ser Lena kan ana vad hon tidigare har gått igenom för helvete med sin fd man Hannes.

En dag vänds hennes liv upp och ned. Ett slumpmässigt möte med Hannes leder till ett känslomässigt kaos för Lena. Hon tycker sig se att han har förändrats, men ingen annan vill tro på att Hannes är en ny och bättre människa. Samtidigt kan hennes nye man Alf bara se på hur hans älskade Lena dras till Hannes som gjort henne så mycket ont.

"Den man älskar" är en gripande passionshistoria och ett skakande triangeldrama om okontrollerbara känslor och den operfekta kärleken." (källa: discshop)

 

 
/Ec