/ Allmänt /

ETT BLOGGBLAD NUMMER 26

 Bild Google
 
"Själv tycker jag att adventstiden är behaglig trots att de flesta av oss har tusen järn i elden. Det är julkonserter, luciakaffe, julbord, julmarknader här och där och julfester på dagis eller skolor. Ändå blir jag lugn inombords paradoxalt nog. Det är som om alla ljus skapar en harmoni. I varje stuga och slott luktar det så gott av glögg, pepparkakor och apelsiner med nejlikor. I varje hem är det julstök och alla får hjälpa till. För min del blir jag mycket nostalgisk när jag ser det första ljuset tändas eller då jag hör julvisan Låtmigfåtändaettljuseller Jul, strålandejul. Då kommer det gärna en tår från ögonvrån.
 
 I adventstid sätter vi oss och skickar julkort via posten eller via e-post till våra nära och kära. Ett ganska dyrt kapitel i dessa tider om vi inte kan begränsa oss till den närmsta kretsen. Jag väljer alltid julkort med gammaldags motiv, sådana som är ritade av Jenny Nyström med mycket snö. Det tror jag beror på att det sällan är snö i den här delen av landet. Antingen kommer den första snöflingan på tok för tidigt för att den ska ligga kvar till julafton, eller så kommer den för sent".(källa ur min egen text "Det lackar mot jul i folkhemmet" från år 2005)
 
Kommande helg kommer jag att adventpyssla här hemma, något som jag inte har hunnit med i veckan. Hoppas det finns lite mossa och ljus kvar till mig i city. Annars kommer det att bli inte så roligt Det regnar här hos mig, så det är ingen julstämning precis, men den kommer väl när jag känner doften av glöggen på söndag!

 

/Ec