/ BLOGGBLAD 2020 /

BLOGGBLAD NUMMER 3 2017

 
Det är sista lördagen i april och långhelg för många av oss. Jag tycker det är skönt att ha tre dagar till återhämtning under vilken jag kan ta mig för vad jag har lust med..Nåja, om jag ska vara riktigt ärlig, så kommer jag att "arbeta" lite i morgon med min adminstration, men större delen av söndagen tänker jag vara ledig. Det är ju valborgmässoafton i morgon. Då samlas en del av oss kring en brasa och sjunger in våren. I år har jag upplevt att april månad har varit kall och regnig. För en stund sedan kom min vän/assistent utifrån och var alldeles skyblöt.Hoppas regnet upphör till i morgon, så vi svenskar kan vara torra vid majbrasorna, men det är nog en fördel om vi sätter på oss varmt. Själv kommer jag att vara hemma och njuta av det är helg. Kanske äta något gott vilket är vårlikt. Det är min förhoppning att när vi vänder blad i kalendern på måndag, så blir det också riktig vår. Tänk, att kunna ta sin kaffemugg och gå ut och sätta sig mot en husvägg och få lite sol på näsan.Underbart!
 
Långhelgen kommer jag att tillbringa med de assistenter som varit hos mig länge. På något sätt har vi utarbetat ett system genom åren som gör att de läser mig utan att jag behöver använda min talbricka till varje grej. Om man har ett talhandikapp, sä är det här något som jag uppskattar. Jag brukar säga att mitt talhandikapp tar så mycket längre tid i min vardag och ofta händer det att jag är tyst för att få saker gjorda - något som jag upplever som mindre bra, men som är min verklighet. - Alltså kallpratar jag sällan numera. Kanske är det här en fördel, för när jag väl talar, så är det något viktigt. När jag har assistenter som jag haft länge kan jag slappna av, även om jag är tvungen att göra en del "jobb", så är det ändå vilsamt och det finns en trygghet i det hela som bara finns och när den är runt mig - Ja då är det behagligt och då laddar jag upp batterierna. Vill poängtera starkt att fast de assistenterna som känt mig länge, så visar de respekt och de är mycket lyhörda för vad jag behöver och önskar. Jag i min tur visar de respekt för det fina arbete som de utför. Att vara personlig assistent är inte något lätt yrke. Det finns både ljus och mörker, skratt och tårar, lycka och sorg i yrket. Kan man skilja mellan fest och vardag så tror jag att man kan trivas ganska bra i yrket samt personkemin är A och O.
 
April har varit stressig, en del besök på sjukhus för min fistel skull. Läkarbesöket efter påsk resulterade i ny röntgen den 16:e maj för att se om den har krympt sedan februari.Som om inte det var nog med min fistel i bukhinnan, så har psoriasisen satt fart ordentligt. Just nu kallas jag för "pricken!. Den 10:e maj har jag en akuttid på hud i Lund, där jag är patient. Då får vi diskutera åtgärder. Före alla läkarbesök måste jag gå och ta prover en vecka före vart besök. Så maj månad blir stressig men jag måste priotera min hälsa och assistans. Det är tyvärr så att det går ut över mitt skrivande och en hel del annat. Jag är ledsen över det, men vad göra. Hoppas det blir lugn och ro snart så jag kan ägna mig åt det jag helst vill och kan på egen hand - Skriva - Så håll ut kära läsare, om april månad har varit knapert med inlägg på den här sidan, så hoppas jag att maj blir något lite bättre på den fronten.
 
Det har klarnat upp sedan i eftermiddags. Hoppas att det håller i sig, så jag kan ta en promenad i morgon om så bara till Folkets Park här snett över. Kanske för att ta nya foto av träden och bara för att komma ut och få en nypa luft, om än storstadsluft och luften med avgaser, så är det utomhusluft!
 
Den här lördsagskvällen blir det en kväll tillsammans med min vän/assistent och teven. Ibland är denna sysslosättning eller brist på densamma så skön, särskilt om jag vet att det är helg även i två dagar ytterligare. Kanske dricker jag den cidern jag påbörjade igår och lite godis från i påskas. En riktigt mysig kväll!
 
 
/Ec