/ KROPP OCH SJÄL /

MINA BITTERLJUVA STUNDER MED DIG

 
 
 

Det finns ögonblick som jag aldrig glömmer, som finns där då jag blundar. Ögonblick som aldrig suddas ut vad som än sker i livets villervalla. Ögonblick som jag tar fram, då jag behöver skratta lite. Då jag vill drömma mig bort från vardagens tristess.

Det finns känslor som dröjer sig kvar, känslor som är varma och behagliga. De förknippas med sann trygghet och medmänsklighet. Känslor där ord är överflödiga, där vi förstår varandra ändå. Känslan att få vara den vi nu är kan upplevas som mycket behaglig.  Då vet vi att vi har hittat hem.

Det finns minnen som jag har som bara tillhör mig. Minnen av skratt, gråt, total närvaro men även frånvaro, minnen som betyder så mycket för mig, minnena med dig.

Det finns ett par ögonblick med dig som har etsat sig fast på min näthinna. Jag tar fram dem vid behov i min vardag. De ögonblicken kan ingen ta ifrån mig. Det finns känslor som dröjer sig kvar inom mig, känslor av lycka, sorg, längtan och saknad. De där bitterljuva och alldeles fantastiska som jag bär inom mig till nästa gång.

Det finns beröringar som också dröjer sig kvar. När jag lutar mitt huvud mot din axel, då stannar tiden upp några få minuter och det finns bara vi på jorden. Det finns tillfällen då min suck får uttrycka stundens känsla.

 

copyright Ewacarin Holmqvist 2010