/ Allmänt /

I KVÄLL HÄLSAS VÅREN

 
Bild studentsångarna.nu
 
är det valborg 2013. I min hemstad har solen visat sig på förmiddagen, men nu har den försvunnit igen. Så värst ljumma vindar var det inte, då jag gick en rask promenad och letade efter säsongens första rabarber som jag kommer att ha till en dessert i kväll. Kanske jag lägger in receptet om det är lyckat. Ska också göra en varm förrätt med avokado och krabbkött. Jag blir hungrig så jag får snabba på att publicera det här inlägget, så jag hinner det som ska göras före klockan slår 20.
 
Datorskärmen visar tolv varmgrader, men vinden gör att det känns kyligare. Med tanke på det här så är det ganska skönt att få vara inne i kväll och äta och dricka gott samt umgås med människor som jag tycker om, istället för att stå ute vid en eld och frysa. Hoppas svt:s valborgsfirande är trevligt med mycket sång & musik, inte så mycket prat. Jag skulle tro att mina gäster står för det.
 
Vad är valborg för mig? Jag har svårt att säga något specifikt. Kanske är den mest förknippad med att vi hälsar våren välkommen och en kör på universitetstrappan i Lund (fast den seden är först imorgonkväll). Minns hur det var en gång, då jag läste i den här staden. Minns hur glad jag var i maj och när körsbärsblommorna skulle slå ut - Då var det inte långt kvar på terminen och till ett relativt långt uppehåll i studierna. Ack ja, ljuva ungdomstid!
 
Den 30:e april fyller vår Kung år. Jag måste hinna med att checka in lilla Estelle och vad hon har på sig på morfars födelsedag.
 
Nej, nu måste jag rusa till köket där det finns att göra om inte mina katter är i full fart att provsmaka det som ligger på diskbänken .Då blir det kris...


/ Ec