/ TV & RADIO /

SÅ HAR ÅRETS ALLSÅNG PÅ SKANSEN DRAGIT IGÅNGBILD: GOOGLE


Tisdagskväll. Så har säsongens allsång dragit igång. Efter en eftermiddag i solen var det ganska skönt att skölja av sig och lägga det svettiga linnet i tvättkorgen. Smörja in mig med After-Sun och ta ett fräscht linne på mig, samt äta lite mat. Ut igen för att snabbt köpa mjölk före nystarten av "Allsång på Skansen" började i SVT 1. När den är ett faktum är det sommar i Sverige liksom då radioprogrammet "Sommar" startar i midsommartid i P1.

Men tyvärr blev jag besviken, där jag satt i tevesoffan. Visst ska ungdomen komma fram, men hur duktig och snygg Måns Zelmerlöv än är har han inte samma rutin som "gubbarna" hade. Det gäller att kunna ta publiken med storm unga som gamla och även icke-skåningar. Hoppas för övrigt att teman är olika i varje program, annars kan lätt vår nya och unga programledare framstå som om han framhäver Skåne.

Kanske är jag för negativ, men det var för lite allsång och för lite snack med artisterna. I alla program med "gubbarna" har det funnits lite inslag av skämt. Men Vebb-Anton och Måns gjorde skämten onaturliga och fåniga som inte gick hem hos mig.

Hoppas att det var på grund av nerverna och att programmet höjer sig efter hand, annars är jag rädd för att den här säsongen blir det sista däruppe på Solliden och därmed skulle en tradition lägga sig för att dö. Så snälla Måns, bevisa för oss att du kan och behärskar rollen som Allsångsledare på Skansen.

Sov Gott!

/Ec