/ Allmänt /

GOTT SLUT TILL ER ALLA

 
 
 
Måndagen den 31:e december 2012. - Årets Sista Dag! - När jag sitter i mitt arbetsrum/sovrum och skriver ihop det här inlägget är det gråtrist och regnet hänger i luften. All snö är för längesedan borta och just idag är det åtta varmgrader. Så är läget i min hemstad. Än så länge är det som vilken dag som helst och det tackar min kropp för. Mitt funktionshinder avskyr hastiga ljud och höga sådana. Nyårsafton är den sämsta dagen på året, men jag måste ju lära mig hantera den och med tiden har jag lyckats ganska bra med det. Men tyvärr kan jag inte ha någon balklänning i kväll, När ett hastigt ljud kommer och jag håller i ett glas, så kan det hända att allt innehållet hamnar på mig istället för i min strupe. Min käre pappa brukade skämta med mig: " Jaså du är med i flygans IF." Jag brukade titta surt på honom och muttra: " Du skulle känna hur ont det gör i kroppen". Det är ett faktum att det hela har blivit bättre med åren, även om jag fortfarande är med i "flygans IF". Alltså sitter jag här i "myspyskläder. Det är lite trist, då jag älskar att klä upp mig, men jag tar igen det till trettonhelgen.
 
Så är alla blad i min kalender fyllda för år 2012 av händelser, upplevelser och vardagliga ting. När jag nu sitter med facit i hand, förutom några enstaka timmar kvar, tycker jag att året som gått varit ett högst "vanligt" år. Inget har stuckit ut i mitt liv. Jag har fått varit frisk för det mesta vilket jag är glad för, liksom de människor som betyder mycket för mig har fått vara. I början av året fick vi en ny liten prinsessa och i höstas omvaldes Obarma till president i ytterligare fyra år i USA. JR avled i november liksom Lars-Gunnar Björklund. Göran Stangertz och Anita Björk lämnade oss i oktober. Erland Josephson gick bort i februari det här året. Han är en av mina riktiga favoriter inom teater och film. Erland har gjort så många bra roller. Det är underbart att de finns kvar på DvD.
 
Jag saknar Jarl Kulle nu så här på nyårsafton då snart nyårsklockan av Alfred Tennyson komma att ljuda från Skansen, men så är livet. När jag först upplevde tolvslaget på SVT, var det George Rydeberg som läste den dikten. Jag minns hur mäktigt jag tyckte det var. Vill sluta med att citera några verser ur nyårsklockan:
 
"Ring in det nya och ring ut det gamla
i årets första, skälvande minut.
Ring lögnens makt från världens gränser ut,
och ring in sanningens till oss som famla.

Ring våra tankar ut ur sorgens häkten,
och ring hugsvalelse till sargad barm.
Ring hatet ut emellan rik och arm
och ring försoning in till jordens släkten.
- - -
 
"Ring ut bekymren, sorgerna och nöden,
och ring den frusna tiden åter varm.
Ring ut till tystnad diktens gatularm,
men ring till sångarhjärtan skaparglöden.

Ring ut den stolthet, som blott räknar anor,
förtalets lömskhet, avundens försåt.
Ring in det rätta på triumfens stråt,
och ring till seger mänsklighetens fanor.
 
Gott Slut och Tack för i år!
 

/Ec