/ LIVETS NJUTNINGAR /

MAMMAS RULLTÅRTA MED SMÖRKRÄM

Bild Google
 
Jag älskar mjuka kakor och då rulltårtor. De bakverken tillhör verkligen livets njutningar om de är hembakade förstås. Igår bakade jag mammas rulltårta med smörkräm, för jag blev så sugen. Om jag får säga det själv, lyckades jag att få till den. Den smakade som jag minns den! Om någon vill testa att baka, så publicerar jag receptet här:
 
Ingredienser:
2 ägg
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
 
Smörkräm:
100 g smör
1 äggula
4 msk florsocker
1 msk cacao eller saften och skalet från en hel citron
2 tsk vaniljsocker
 
Allt till smörkrämen blandas och rörs mjukt och smidigt.
 
Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
  2. Blanda i vetemjölet blandat med bakpulvret
  3. Tillsätt vattnet
  4. Häll smeten på ett smort bakplåtspapper där kanterna vinklas upp och läggs på en långpanna
  5. Bred ut smeten till ett jämnt lager
  6. Grädda i ca 250 graders ugn i ca fem minuter
  7. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper
  8. Bred nu ut smörkrämen (man kan även ha sylt, mos eller färska bär)
  9. Rulla ihop kakan och pensla med vatten
Rulltårtans  ursprungslamd är Kina, men den har bakats sedan länge i våra Europiska länder.
 
/Ec