/ Allmänt /

JULDAGEN 2011Så är julafton över och snart även juldagen. Det har gått snabbt och det är det jag menar med att vi stressar på tok för mycket då vi innerst inne vet att juldagarna försvinner som sand mellan fingrarna. Jag sade:"Det blir jul ändå", fast vi inte hann med det där lilla extra som vi kanske hade önskat.

Jag har ätit lagom mycket av julmaten. Skinkan, revbenspjällen, laxrullarna, sillen med tillbehör fanns i mitt kylskåp att äta i omgångar. I kväll har jag och min vän/assistent haft vår traditionella lutfisk med kryddpepparsås som vi brukar äta på juldagen. Lutfisk är ett måste under min jul. Nu väntar snart gott kaffe med en och annan chockladpralin. Det här ska jag intaga i mitt vardagsrum medan jag tittar på första delen av "stjärnorna på slottet" som SVT sänder. Programidén är ungefär som tv4:s "Så mycket bättre". SVT har lagt mer vikt på samtalen medan tv4 lägger vikten på musikinslagen. Min juldagskväll avslutas nog med någon film.

Så har vi bara fem dagar kvar på år 2011. Ett år som har runnit iväg alltför fort. Numera när något bra sker hos mig, så vill jag stoppa tiden, för att kunna njuta av stunden eller ögonblicken. Tyvärr kan jag inte det här utan tiden får ha sin gång. Tänk vad ett år var långt när man var barn och nu hinner vi knappast med att göra vad vi bör förrän nästa vecka eller månad börjar.

Min sista vecka tror jag bli ganska lugn och det tycker jag ska bli skönt eftersom jag känner mig lite krasslig. Hoppas att det stannar vid en känsla!

Gott slut på år 2011!

/Ec