/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMER 5 2018

 
 
i veckan fick jag tillfälle att se filmen "Me before you" eller "livet efter dig" . Den här filmen är baserad på en bok skriven av Jojo Moyes med samma titel. Boken kom ut år 2013 och filmen kom ut på DvD år 2016. Tyvärr var filmen inte så bra. Dess skådespeleri var inte så bra. Man hade missat mycket i reseachen om jag jämför med filmen "En oväntad vänskap". Då jag fick veta att filmen var baserad på en bok, så gick jag in på BookBeat och den fanns där som ljudbok. Snabbt och enkelt lade jag in den i mitt Bookbeats bibliotek i mobilen. Senare när jag lagt mig, började jag lyssna och kunde knappt sluta. Bokversionen var "livet efter dig" var helt annorlunda än filmversionen. Nu förstår jag bättre sammanhang och grunden till huvudpersonens beteende än vad jag gjorde då jag såg DvD:n. Har svårt att släppa boken, därför väljer jag att låta mina läsare få ett bok- och inte ett filmtips.
 
Me before you" kom ut på förlaget Printz Pubilishing alltså år 2013. Boken omfattar 397 sidor och det är första  delen i en  serie. Hos Bokus finns den i olika format. Den inbudna versionen kostar 170:- och skickas iom 1-2 vardagar. Vill man ha boken som ljudbok och då kan man ladda ner den direkt, kostar den 119:- Väljer man att ladda den direkt som E-bok får man betala 59:- Pocketversionen kostar hos Bokus 55:-
 
 Om bokens handling:
Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.

När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna.

Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig. 

Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid".(Källa Bokus)
 
Om boken i övrigt:
"Livet efter dig har blivit enormt älskad och populär i England, och valdes till årets bästa bok av läsarna i Richard & Judy Book Club. 

"En kärlekshistoria som får dig att gråta, skratta och bli arg allt på en gång"
En bokcirkel för alla

"Det är en rörande, smärtsam berättelse om en annorlunda kärlek. Språket är enkelt i kompositionen med en subtil humor, det dystra ämnet till trots. För att ta till en möjligen sliten kliché, så kan detta mycket väl vara århundradets kärlekshistoria."
Bibliotekstjänst". (källa Bokus)
 
 
Jag kommer absolut att läsa de andra böckerna i serien. Del 2 har titeln " Arvet efter dig". "En andra chans"
har Moyes döpt del 3 till och den kommer ut i mars 2018. Hoppas så att någon läst in den!
 
/ Ec