/ Allmänt /

DU LÄRDE OSS VAD VETT OCH ETIKETT VAR

Foto: TOMMY PEDERSEN
 
När jag hade sett säsongens första fredagsfinal av idol,gick jag in till datorn. Det första jag fick se var nyheten att journalisten och författaren hade avlidit på sjukhuset av en fallolycka i hemmet tidigare på fredagen. Det var ett chockartat besked! Hela mediavärlden sörjer henne idag. Den här kvinnan har ju funnits med när det gällt större fester, såsom kungliga bröllop eller dop eller examen av olika slag. Det var Magdalena Ribbing som lärde oss hur man beter sig. Hon gjorde det på ett humoristiskt sätt. Alla lyssnade på henne.
 
Ribbing har en lång karriär som journalist bakom sig. Hon började som politisk reporter på Dagens Nyheter 1970 och gick sedan vidare till chefsrollen på tidningens Namn och Nytt-redaktion. Hon har även prisats som matskribent på tidningen. 

Hon övergick mer och mer att skriva om vett och etikett och gav 1985 ut boken ”Etikettboken: allt man behöver veta för att kunna strunta i” tillsammans med designern Sighsten Herrgård. 

Magdalena Ribbing har även gett ut ett flertal böcker och var ofta med i tv och kommenterade etikett i samband med stora festligheter som Nobelfesten eller kungliga bröllop".(Källa Expressen)

 

 
Vila i frid!
 
/Ec