/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 7 2020

 
 Nu i augusti har jag lyssnat på Åsa Hellberrgs kortroman "Sommar med Sonja och Susanne". Det är alltid ett nöje att lyssna på serien om Sonja, men tyvärr var den här den avslutande boken: Den är utgiven av Bonnier Bookery  och finns på landets bokdiskar  från och med den 4:e augusti i år. Hos Bokus kan du köpa feelgoodromanen i olika format: Som E-bok får du ge 49:-- Detta pris gäller även om du vill lyssna på boken som ljudbok i Bokus play. Man kan pröva på tjänsten i 14 dagar. Därefter kostar det 79:-/mån. Ingen bindningstid. "Sommar med Susanne" innehåller 118 sidor eller tre yimmar 18 minuter om man hellre vlll lyssnna till boken.
 
Handlingen i boken:
 
" Kortromanen ”Sommar med Sonja och Susanne” utspelar sig några år innan livet vändes upp och ner för Sonjas tre väninnor – Rebecka, Maggan och Susanne – i och med Sonjas död. Äntligen får vi veta mer om hur Sonja planerade sitt testamente. Nu har turen kommit till Susanne.

I förhistorien till succéromanerna åker väninnorna till ett somrigt London. Michael ska gifta sig och Sonja har god lust att redan nu presentera honom för Susanne, som hon vet är hans perfekta partner.

I den här tredje och avslutande delen slutför Sonja planeringen av testamentet och tar farväl av personer som betyder mycket för henne".(källa:BookBeat)

 Recension av kortromanen:

" Det här är den sista delen i serien om Sonja och hennes vänner Susanne, Maggan och Rebecca. Det här är en kortroman och boken utspelar sig tiden innan livet vändes upp och ner för Sonjas vänner och man får läsa om bakgrunden till de kommande böckerna i serien. I denna bok reser de tillsammans till London och vi får också följa Sonjas planering till hennes testamente. Jag har läst alla böckerna om Sonja och hennes vänner och jag fullkomligt älskar hela denna serie. Och denna bok är inget undantag. Om det är någon som missat denna serie så måste jag erkänna att jag avundas er - ni har många härliga lästimmar framför er. Jag tycker att författaren Åsa är oerhört skicklig i sitt skrivande, hon har en förmåga att få mig som läsare att dras in i historien och fångas med och jag kan bara inte sluta läsa boken. Denna bok och även de övriga i serien innehåller både kärlek, sorg, vänskap och allt vad livet innebär. Jag hoppas verkligen att det någon gång ska komma en uppföljare om Sonja och hennes vänner".(Veronicas bok-bak liv)

Själv önskar jag liksom Veronica att det kommer en uppföljare om Sonja och hennes vänner. Vi vill ju veta hur det går...

 
/Ec