/ MY POEMS /

VÄLKOMMEN ADVENT


Välkommen Advent än en gång. Nu lyser mången ljus hos mig i min lägenhet under den här första söndagen i december och resten av vår julmånad. Ljus som värmer mitt hjärta, men också gör att jag blir tankfull. Jag kan inte låta bli att tänka hur det var en gång för längesedan.


Ute är det inte som det skulle vara i adventstid. Det skapar ingen julstämning. Ingen snö lyser upp det mörka där utanför. Kanske har jag bosatt mig i fel landsända. Regn och blåst skapar ingen stämning utan bara irritation. Men det finns inte mycket att göra åt det här eländet.


Istället får jag försöka göra mitt hem så ombonat i julens olika färger. Kanske baka egna lussekatter, just för att få in julens härliga dofter i mitt hem. Värma den där glöggen som jag köpte i veckan som gick. Saker som gör att jag märker att det lider mot jul.


Åh om du visste vad jag har längtat efter dig Advent. Du är min bästa tid på året Det finns ett visst lugn hos dig, om vi bortser från all stress runt om. Du har en viss förhoppning med dig som jag tycker om. Jag som är en positiv människa i grunden, vill tro att det kommer att bli bättre snarare än sämre.


Så, välkommen Advent. Det är trevligt att vi får vara tillsammans ännu en gång.
Av Ewacarin Holmqvist