/ Allmänt /

HA EN BRA VECKA - DEN FÖRSTA I AUGUSTI 2011
Söndag den 31:a juli. När den här kvällen är till enda vänder vi blad i vår kalender och plötsligt är det augusti. Augusti - Sensommar 2011 i Sverige. Smaka på ordet sensommar. Vad smakar det? Mogen frukt att göra något av eller bara att plocka och äta. Nykokta kräftor i dill och ljudet av en snapsvisa här och där, när man går ut med hunden under veckosluten. Doften av nystekt svamp en kväll just så här års.

Än en gång säger jag och jag får medhåll av Lasse Bengtsson, att ta vara på livet och den frihet vi har här att röra oss och att uttrycka vår åsikt. Var rädd om vår demokrati och vår natur. L B som är hemma i Sverige var gäst i nyhetsmorgon söndag. Han jobbar numera i ett land, där man inte tar livet för givet, för man vet inte om man lever nästa timme, nästa dag. I Afghanistan är sorgen vardagsmat. Det finns alltid någon som mist en nära anhörig.  När jag satt och lyssnade önskade jag att han skulle komma tillbaka till Nyhetsmorgon lördag även om L B är färdig med det där. Min uppfattning är att det är svårt att nå upp till hans klass, att göra intervjuer som han kan. Han får de flesta att öppna sig på ett äkta sätt som Agnetha Fältskog, Mattias Flink, Ulf Lundell men även ministrar och folk inom affärsvärlden som P G Gyllenhammar.

Min första augustivecka ska jag ägna mig åt att få ordning i mitt hem, se till så att min honkatt får sina klor klippta + inhandla blötmat till henne och kattsand. Kanske hennes matte själv skulle försöka bli klippt. Mitt hår börjar bli så trassligt i topparna. Det vore toppen om jag hann med att färga det i veckan. Inte för att jag skäms för mina gråa strån som syns mer än här och där numera utan att det känns skönt när man gjort vid håret. Dessutom måste jag ägna någon tid åt papperarbete som rör min assistans. Hoppas att jag hinner med att njuta av eventuell sol och värme om vädret slår om...

Sköt om er!

/Ec