/ Allmänt /

KVÄLLEN FÖRE DAGEN SOM DET GÄLLER

höstblommor 2Några korta rader före jag kryper till kojs. Jo, jag vet att klockan bara är barnet och att jag brukar publicera mina inlägg här på bloggen senare. I morgon måste jag vara riktigt alert och kunna bedöma individen på ett bra sätt. Det kommer att vara en positiv tillgång längre fram i ett eventuellt samarbete. Ett bra  samarbete är viktigt för att mitt vardag ska fungera på bästa sätt. Jag talar om min anställningsintervju som jag kommer att ha i morgon. Den här veckan ska jag ha fem stycken intervjuer med personer som söker jobb som personlig assistent. Jag ska alltså rekrytera nya vikarier som ska bli färdiga till vecka 50. Åh, vad  den här uppgiften är ryslig att ha. Den innebär att jag ska vända ut och in på mig själv och att kunna se på en person inom 30 - 60 minuter om han/hon passar för just mig. Det går inte! Jo, om det är alldeles galet, så syns det på en gång att det här kommer inte att fungera, men inte annars.Här har vi själva knuten till det svåra. Det kan hända att några personer fått testa några pass. I och med det här har jag också låtit mitt hem vara deras arbetsplats och de har fått insyn i en del av mitt liv som jag helst vill skydda. Men jag måste ju ha hjälp med de allra vardagliga tingen till exempel att duscha som ni förmodligen gör varje dag utan att tänka. Men som sagt: Jag får väl leva med det här till jag dör, men det är inte en favoritsysselsättning att rekrytera ny personal.
I övrigt har det inte hänt så mycket idag än den sedvanliga röjningen efter helgen som är bruklligt hos mig på måndagarna. En kort tur till apoteket i höstregnet nu i kväll och för att laga min ena klocka. Det var gott att komma in till värmen. I kväll har jag inte sett på teve utan bara haft morgondagen i huvudet. Tänkt på om mina frågor skulle kunna förbättras och i så fall hur och till vilken nytta. Jag tror jag får ut mycket av svaren om jag är uppmärksam och tittar på personens blick och ansiktsuttryck.
Jag lovar inte att återkomma med ett nytt inlägg i morgon, för efter intervjun är jag ganska utpumpad och behöver vila. Någon gång under veckans lopp sitter jag här, det vet jag! Hur skulle jag kunna låta bli det? Att skriva har blivit ett gift för mig - ett ganska snällt gift - som jag måste ha om jag ska må bra.
Sov gott där ute!

Av Ewacarin Holmqvist