/ BLOGGBLAD 2020 /

BLOGGBLAD NUMMER 11 2017 - NYÅSAFTON -

 
 
 Nyårsafton 2017 är här! Hos mig i södra delen av Sverige är den grå och regnig sådan med fyra varmgrader. Underligt nog är det en dag utan blåst! Hittills har det varit lugnt från bomber och smällare, men det kommer vid mörkret intåg senare i eftermiddag. Liksom julafton steg jag upp till en lyxfrukost, vilken min vän/assistent hade komponerat. Den bestod av: En mindre tallrik med lax och hovmästarsås, en halv apelsin och lite blå castello med röda vindruvshalvor. Jag fick dessutom ett kokt ägg med några bitar tomatsill. Underbart gott! Den mannen vet hur man ska lyxa till det om jag har varor hemma. Efter 29 år vet han min smak! Frukosten avslutades med en kopp kaffe framför Nyhetsmorgon! Just helgfrukostar tycker jag om. Då märker jag att det inte är vardag! Satt och tänkte om jag kan ha det bättre - Tror inte det! Ni kan tro att jag tar vara på alla sådana ögonblick eller stunder som erbjuds, för nästa dag finns kanske inte.Nu vet jag att livet kan slockna när som helst.Himeln väntar inte, som vi trodde när vi var yngre.
 
.Ack ja, nyårsafton är min värsta dag på året av två orsaker, men det får gå - det är ju bara några timmar - För det första tål inte min skada eller min kropp höga och häftiga ljud. Ännu värre blir det om jag vet att ljudet ska komma. Hoppar högt och jag kan hälla ut drycker över mig och andra. Det där med vara galaklädd, det har jag en annan dag exempelvis till trettonhelgen. För det andra har jag svårt för avsked. Så länge jag minns har det varit så.Det är inte för att jag är rädd för att testa nya saker. Men kanske kan det bero på att jag vill ha kontroll på vad som ska ske i mitt liv. När ett nytt år inleds, vet vi ju inte vad det ska innebära för oss och för de som står oss nära. Det skrämmer mig!
 
Min filosofi är i korthet att vi får leva och göra de saker som vi mår bra av. Njuta av de stunder och ögonblick som vi är tillsammans med någon som ger oss trygghet. Njuta av en god kopp kaffe, en bra film/pjäs/bok och konsert. Njuta av våra olika årstider som vi har i Sverige och att de flesta av oss har tak över huvudet. Alla behöver vi ett leende någon gång, ge ett nästan gång du möter en person som kan behöva det för att komma vidare i sin vardag. Det som är så farligt att göra är att  låta någonting tar över livet, som en sjukdom. Jag kan ta ett exempel: Om min psoriasis skulle ta över mitt liv skulle jag inte har något drägligt liv. En annan sak som jag tycker är viktigt att inte tänka tillbaka alltför mycket för då kan vi bli bittra på nuvarande liv och det är inte alls bra. Det är klart att vi måste minnas, men gör det med värme och ömhet. Älta inte och tyck att "det var bättre förr" för det var det inte. Var tid har sin förrdel och nackdel. Jag tror inte heller att "gräset är grönare  utan att det bottnar i att vi vill ha det uppnåliga. 
 
Låt år 2018 bli vad vi gör det till på alla plan. Själv hoppas jag att ni följer mig lika flitigt som ni gjort under det här året som gått. Det ger mig kraft att fortsätta att finnas här på bloggen.
 
Tills sist vill jag önska er alla Ett Gott slut och Ett Gott Nytt År.
 
 
 
 
 
 / Ec