/ Allmänt /

MIKROPAUSER OCH DELMÅL

 Bild Naturfotograferna

Vi vänder blad i kalendern och ser att vi är framme i vecka 35. Många tycker inte om när jag nämner att vi har nått fram till sista sommarveckan. Jag säger som det är, ett faktum som inte går att blunda för, hur gärna vi än skulle vilja. Det är klart att jag skulle vilja göra det och ha sommar ytterligare en tid, men vi får inte allt som vi vill. Det är inte någon idé att sura. Sura tar för mycket kraft och energi från oss. Säkert behöver vi vår energi till något bättre. Nej, försök se möjligheterna med den tid som kommer och gör det bästa av dem. Varje tid har sin glans. Minns en refräng i en musikal som ljöd: Vår bästa tid är nu. Om det stämmer eller inte, är svårt att avgöra, Jag tror på det faktum att livet blir vad vi gör det till!
Sista sommarveckan 2007  betyder att min ordinarie personal kommer tillbaka från en tids ledighet så smått. Ärligt talat ska det bli väldigt trevligt och skönt. Det innebär att jag kommer in i min vanliga vardag igen. Nu kan jag försöka planera saker och ting på ett helt annat sätt än under sommarveckorna, när jag var glad om jag kunde hålla mitt hem flytande. Det var också så här: I allmänhet ville jag kunna njuta av att det just var sommar. I år har jag fått titta ut om det har synts några moln på väg innan jag har gått ut med min glasskål mellan de enorma regnskurarna som varit  under nästan hela sommaren.
Jag lyckades hålla min deadline för mitt projekt. Det  känns gott att veta att ett stort delmål är nu klart. Men det fodrades hjälp av en massör som gav mig en extra rundsmörjning av nacke, axlar och händer, för att jag skulle kunna uppnå delmålet. Massören undrade om jag visste vad mikropauser var för någonting, när jag  jobbade vid Mister D. När jag log, sa han: Jag förstår det, men du kan i alla fall tänka på det.
Kommande vecka ska jag ägna mig åt att styra upp min vardag lite bättre inför hösten. Jag kommer även att börja på nästa delmål av projektet, som inte är lika stort som det förra. Projektet bör vara slutfört inom fyra veckor. När oktober månad står för dörren, ska det förhoppningsvis ligga färdigt på mitt skrivbord.
Blir det en fin vecka med sol nästa vecka, så kommer jag att rusa ut  och fika utomhus. På lördag är det den första september. Då kan hösten slå till med höststormar och elände. En fika utomhus är då ett minne blott till nästa vår och sommar.


Av Ewacarin Holmqvist