/ Allmänt /

EN TIME-OUT I MITT BLOGGANDE UNDER EN TID
Nu har jag tagit ett beslut. Ibland måste vi människor göra det. Mitt beslut är det här:Under en tid tar jag en time-out i mitt bloggande. Det beror inte på att jag har tröttnat på att  blogga utan att jag tänker försöka ägna min energi åt andra saker en tid framöver, så jag blir färdig med saker och ting . Jag är inte den som vill ha en mängd halvfärdiga saker som bara ligger utan att de blir klara. Då blir jag stressad och då vet jag inte var jag ska börja reda upp i kaoset. Därför det här beslutet.

Som ni nog förstår tar min vardag ganska mycket tid, om jag ska få den som jag vill ha den. Att ha hand om personal kan tyckas vara en enkel sak, men så är det inte. - Inte om man ska vara en god arbetsledare. Det gäller att vara påläst vad som verkligen gäller, lyhörd för allas önskemål, visa empati när det behövs osv. Nu under tidig höst tänker jag lägga en del av min energi på att få den vardag som jag drömmer om. Försöka få en vardag som även kan vara bra om några år. Tänker ha enskilda samtal med mina assistenter, något som tar tid!

Sedan har jag min dialogskrivningskurs. Den bör jag nu jobba intensivt med för att nå någonstans. Har nu kommit in på ett annat område då man skriver ett filmmanus nämligen personkarakterisering. Det området tar tid om man ska göra det ordentligt och kunna ha användning av den i ett manus. Författaren eller regisören måste känna sina karatärer väl för att skriva ett bra manus. Jag räknar med att avsluta kursen i mitten av oktober, men då får jag lägga ner många timmar/vecka.

Förutom det här tänker jag ägna mig åt min hälsa. Få massage som hjälper min kropp att fungera bättre. Hur mycket eller hur ofta jag kommer att träffa min massageterapeut vet jag inte, eftersom vi båda lider av tidsbrist just nu av olika skäl. Men vi kommer att sätta oss och se hur vi ska få ihop det!

En annan sak som hänger samman med min hälsa är min sömn. Den måste bli bättre för att jag ska orka med min vardag. Jag är en person som ligger och grubblar på nätterna och löser problem istället för att sova. Nu när jag betar av sak efter sak och det inte längre är så varmt under nätterna, kanske min sömn blir bättre. Det hoppas jag!

Jag skriver det här inlägget för att undanröja alla frågor och funderingar från mina trogna läsare (bloggvänner) om vad som har hänt mig och så vidare. Kanske jag tittar in hos er någon gång och skriver ett hej, så att ni ser att jag lever.

Hur länge jag kommer att ta time-out, kan jag inte säga i kväll. Det blir mellan två veckor till en eller möjligen en och en halv månad. Det beror på mina omständigheter här hemma!


Må så gott som ni kan under min frånvaro!


Av Ewacarin Holmqvist