/ Allmänt /

JAG ÖNSKAR MINA LÄSARE GLAD PINGST

 
Sista lördagen i maj och pingstafton. Här hos mig är det halvmolnigt och ganska varmt. Solen vill bryta fram mer och mer, men den lyckas inte riktigt. Då jag sitter i mitt uterum, så upptäcker jag att det är personer från mitt hyreshus som har picknick i vår trädgård. Tyvärr håller inte alla disstansen som vi bör göra i de här tiderna av Corona. Det har verkligen varit en annorlunda vår på måga sätt och ingen vet om det kan bli en vanlig sommar. Vi kanske får lära oss att leva på ett annat sätt än förrut, där vi får vara mera ensamma och där våra mobiler och datorer får större betydelse än tidigare. Med den nya tekniken kan vi upprätthålla våra sociala kontakter.
 
Pingsthelgen är inte längre tre dagars ledighet, därför blir den som en vanlig helg. Det där med hänryckningens tid är förlegat. Idag kan man bli hänryckt lite över det hela om man inte är troende förståss. "För kristna handlar pingstdagen om att fira hur den helige Anden kom till de lärjungar som var kvar efter Jesus himmelsfärd och hur de blev hänryckta och började tala i tungor" (Källa Google samt Lisa Syrén)
 
 
Mellan  åren 1958 - cirka 1981 körde vår familj från Malmö till Snårestad varje Pingst, för att fira in sommaren med mormor och morfar. Då på den tiden var det fem och en halv mil och jag minns hur min lillebror räknade bilar, för att få tiden att gå. Väl i Snårestad möttes vi av en underbar doft av nybakat bröd och doften av diverse primörer vilka vi skulle ha till middagen. Hos mormor blev det tupp eller kyckling. Till dessert hade mormor varit ute och plockat de första rabarberna för säsongen. Dem gjorde man paj på. Till den underbara efterätten serverades det vaniljsås enligt ett recept från ett av Skånes slott. Åh, vad det var gott! Nu hade sommaren börjat och vi barn eller ungdomar visste att snart var vi lediga från plugget eller tentorna. Ett helt sommarlov låg framför oss.
 
i kväll blir det potatisgratäng och fläskfilé med grönpepparsås. Det hade jag i frysen så... Senare har jag gjort egen vit chokladmousse toppad med hallon. Jag hoppas att ni har en trevlig kväll.
 
 
 
/Ec
Kommentarer (0)
Helger, avkoppling, / den nya tekniken / hos mig / minnesspår