/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

MUCH "LÖÖV" I GÄVLE

VINNARNA I GÄVLE
                                                          Bild Expressen

Inte vet jag om vi var mera kärlekstöstande igår kväll, eftersom det var just de bidragen i fjärde delomgången av  melodifestivalen som gick direkt till den svenska finalen i Globen den 10e mars. Något var det som fick Uggla att rusa ut, då det stod klart att det hade blivit en skräll i Gävle. Sarah Dawn Finer och så segertippade Andreas Johnsson tog hem det hela med deras kärlekslåtar "I remember Love" och "A little bit of Love".
Själv måste jag säga då jag hörde den senaste låten att den hade mycket 60-tals toner i sig som gick hem hos mig. Vem vill inte minnas när man är 17 år och nyss träffat Honom med stort H och är så där kär som man kan gå åt. Andreas Johnsson får sin publik med sig och trots att han hade en halsinfektion under veckan, så höll hans röst Jag tror att den här låten kan vara en segare i Globen för den är verkligen en schlager i mitt tycke. Om den sedan står som vinnare även i Finland kan vara osäkert.
Sarah Dawn Finer kom från ingenstans och knockade både herr Uggla och Fröken Lindarv. Det trodde de inte. Men ibland vill tittarna något annat. I mitt tycke var låten med After Dark lite annorlunda och rolig, men det är inte något som slår utanför vårt land.
Det tror jag inte heller att "I remember Love" gör om jag ska vara ärlig. Till detta krävs mera erfarenhet och vana vid att stå på en stor scen. Men låtens text högg tag i mig och när jag hörde den andra gången igår kväll förflyttades jag tillbaka till svunna tider. Tala om nostagitripp och jag måste erkänna att tårarna bröt fram, så visst minns jag Kärlek alltid...
Alla har rätt att sjunga, men vissa bör nog hålla sig till badrummet, särskilt om man råkar vara höggravid. Dessutom tycker jag inte man ska visa både strumpbandet och trosorna för en större publik. Jag är inte pryd av mig, men det får vara gränser.


Av Ewacarin Holmqvist