/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS: BEFORE MIDNIGHT

 
 
År 2005 fick jag två filmer av en nära vän som jag tycker mycket om. De heter "Before sunrise" och "Before sunset". De är drama med mycket dialog, så tycker man inte om "prat", så ska man kanske undvika att se dem. I mitt fall sögs jag in i handlingen och kunde känna stämningen. Jag har skrivit ett inlägg om varje film här på bloggen, så om någon läsare vill läsa vad det rör sig om, kan ni gå tillbaka till år 2005
 
Till min glädje såg jag på kommande filmer att i januari går den tredje filmen upp på biograferna i Sverige. Den heter "Before Midnight och för regin står Richard Linklater liksom för de föregående filmerna. Huvudrollerna spelas också av samma personer som i de två tidigare rullerna. Man kan boka filmen redan nu hos discshop och den kommer att kosta 149:-. "Before Midnight" är 114 minuter lång och när jag fick se trailern blev jag verkligen förtjust även i den här tredje filmen.
 
Handligen i "Before Midnight":
" "Before Midnight" träffar vi för tredje gången det amerikansk-franska paret Jesse (Ethan Hawke) och Celine (Julie Delpy) som för nästan 20 år sedan släntrade genom ett nattligt Wien för att sedan skiljas åt vid gryningen. Åren har gått sedan dess och nu bor de tillsammans i Paris med 8-åriga tvillingar och med Jesses tonåriga son som pendlar mellan USA och Frankrike".(Källa discshop)
 
I både before sunrise och before sunset är det underbara naturbilder, men det är något annat jag faller för i de här filmerna som jag har svårt att förklara. Kanske är de lågmälda dialogerna som fångar mitt intresse eller känner jag möjligen igen mig stundvis i filmerna? Detta att mötas och sedan inte kan glömma varandra och man tar vid där man slutade sist. Kort sagt: De två filmerna är verkligen kärleksfilmer och jag tror och hoppas på att "before Midnight" innehåller även den mycket av den varan.
 
/Ec
.