/ Allmänt /

OM VECKA 43. ETT NYTT LIV STARTADE FÖR EMMABILD: MIN EGEN


Förra måndagen var "husse" och Emma på djursjukhuset för att klippa hennes klor. Vi åker dit cirka en gång per kvartal och få gjort det här, även om vi mycket väl hade kunnat fixa det här själva. Kanske är vi för blödiga och rädda för att göra Emma och även Paddy illa. Nåväl nu är det som det är med den saken. Emma kom hem med fina tassar - Hon hade tagit av sina högklackade skor som klickade när hon gick i lägenheten. Åter kan hon smyga utan att matte eller husse hör henne.

Men det var inte fina tassar Emma kom hem med i måndags. "Husse" hade med sig ny sorts mat till vår alltför överviktiga katt - både blötmat och torrfoder. Han hade också nya regler, då det gällde mattider och mängden mat som Emma skulle äta per dag  Emma får äta mer nu än vad hon gjorde innan - 3 - 4 gånger per dag. Det är inte synd om henne på något vis. Snarare är det djurplågeri att låta bli att hjälpa henne gå ner i vikt.

Om vi i Emmas närhet inte ändrar på hennes matvanor kommer hon att dö från oss i snar framtid och det skulle inte vara rätt mot hennes kompis Paddy. Han har inte några problem med vikten. Sköter den själv alldeles utmärkt. Det har han alltid gjort och dessutom rör sig Paddy mer än Emma. Ibland far han fram i lägenheten, klöser sina klor på deras klätterträd i hallen. I alla år som jag haft dem, har Paddy vägt samma (4,7kg), medan Emma har ständigt gått upp i vikt. Jag förstår att djursjukhusets personal reagerade för en vecka sedan. De tog verkligen allvarligt på det här. I tisdags fick jag ett brev från dem, med samma info som jag hade fått av "husse" dagen innan och erbjudande om att jag kan ringa plus komma och väga Emma helt gratis. Det kan vara skönt att veta.

Här är Emmas nya mattider som jag och "husse" diskuterade oss fram till igår:

Klockan 8.00 på morgonen - en hel påse diet blötmat
    "      12.30. - 20 gram diet torrfoder
    "      16.30. - en halv påse av diet blötmat
    "      21.00. -  den andra halvan av påsen diet blötmaten

Emma bör vägas en gång i månaden, men något större resultat får vi vänta oss först i vår.

Paddy får äta åtskilt numera annars blir det kaos. Emma kan ta Paddys vanliga mat. Ack ja, innan de har lärt sig vid det nya, är det lite stoj vid mattiderna och att få  ner Emma från garderoben är inte så lätt heller. Allt går och efter en tid är dessa nya vanor naturliga för mina katter.

Ha en bra söndag och vecka!
/Ec