/ Allmänt /

SNART ÄR DET FÖRSTA ADVENT...
Klockan är 23.45 fredagen den 25:e november och här sitter jag. Nyss tog idolresan slut för Molly. Ärligt talat var det inte hennes kväll i Malmö. Moa, Robin och Amanda F var så mycket bättre den här fredagen. Vem som står i Globen av de här tre, är svårt att säga.

På söndag är det första advent. Under veckan som gått, när jag inte har suttit vid datorn, har jag sett till att mitt hem är förberett för att sätta ljusstakarna/julstjärnan i fönstren. Glöggen är köpt och min mjuka pepparkaka med gräddfil och lingon är också bakad. Under lördagen tänker jag lägga min kraft att göra mitt stora adventsfat i ordning. På detta kommer fyra röda ljus i olika former och storlekar att stå på en bädd av mossa. I mossan sticker jag ner lite svampar, bär och kanske några kottar. Fram till jul ska det här fatet stå på mitt soffbord. Sedan i julveckan byter jag utseende på det hela mot ett mera jullikt fat.

Jag ska även göra i ordning mitt datumljus under helgen, så att det är klart att tända den första december. Det är en sed vi hade hemma som följt med mig. Varje morgon var det tänt och vi barn räknade dagarna till julafton - en gräsligt lång tid då. Det höll naturligtvis inte mamma med om som ofta suckade och sa:"Hur ska jag hinna med allt?" Idag är det jag som ställer den frågan.

Jag kommer att fira första advent tillsammans med en nära vän. Vi ska öppna och smutta på årets första glögg, äta lite pepparkakor och dricka gott kaffe. Mycket prat om livet blir det också om jag känner oss rätt. Det är längesedan sist vi sågs så...

Trevlig adventshelg var än ni befinner er!

/Ec