/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMER 9 2018

 
Så här i semestertider är det riktigt skönt att ha en bok på lut att ta till före vi somnar eller stiger upp på morgonen. I alla fall tycker jag det. Kanske är det en chans att fly bort från verkligheten en stund? Kanske gör jag det för att lära mig hur jag kan formulera mig i framtiden för att gå hem i stugorna? Sedan våren 2018 har jag funnit två nya  författare som har tagit mig med storm minst sagt. Deras romaner omfattar samtiden och är feelgood-romaner. Författarna heter Jojo Moyes och Camilla Davidsson. Den senarre författaren har sålt 100 000 böcker av sin serie om Emma.
 
I början av maj i år låg en ny roman av Camilla Davidsson på bokdiskarna. Det är Förlaget Printz Publisning som har givit ut den. Boken har titeln "Liten tvåa med potential" Den här romanen omfattar  307  sidor. Redan nu finns den nya boken i olika format. Hos Bokus kostar den inbunden 170:-, som E-bok 147:- och som ljudbok som du kan ladda ned direkt 119:-
 
Lite om romanen:
"Sofia är en storstadstjej som vet vad hon vill med det mesta i livet. I alla fall är det vad hon tror. Yta och kontroll är viktigt för henne. Hon har en snygg, framgångsrik pojkvän, ett välavlönat jobb inom investment banking och har nyligen köpt en tvåa med renoveringsbehov på en fin adress i Stockholm. Om det inte vore för att lägenheten behöver renoveras, alla sena jobbkvällar, hennes omöjlige chef och skilsmässan mellan föräldrarna, skulle allt varit perfekt. 

Efter noggrann research anlitar Sofia en byggfirma som ska sköta renoveringen, men när hantverkaren som ska göra jobbet dyker upp, mer än en halvtimme försenad, verkar han allt annat än pålitlig och Arvid har till Sofias irritation bestämda åsikter om både det ena och det andra. Dessutom känns det på något märkligt vis som om han ser henne på ett sätt som ingen annan i hennes liv gör, inte ens pojkvännen Oliver. 

När Arvid börjar ifrågasätta Sofias livsval uppstår sprickor i den polerade fasad hon visar upp mot omvärlden och när Sofia i ett överilat ögonblick lovar att göra honom en tjänst får det oanade konsekvenser. 
 
Liten tvåa med potential ( och som är mitt boktips nummer nio) är en feelgoodroman som rör sig mellan Stureplan och snötyngda dalastugor, mellan hopp och förtvivlan". (Källa: Bokus om romanen)
 
/ Ec