/ Allmänt /

GÄSTSPEL - DET ÄR OKTOBER -

Bild: Höstlöv i närbild


Det är oktobersöndag, en solig och lugn sådan. I mitt sovrum/arbetsrum sitter jag vid min PC för att skriva ett inlägg som jag sedan ska publicera på min blogg. Det var ganska längesedan senast som jag gjorde det. Jag känner ett välbehag inom mig. Känns "gammalt och vant". Det känns tryggt. Nu är jag hemma igen, - fast bara ett litet tag - Men ändå!


Så fin höst vi har haft, i alla fall här i Skåne. Det kändes naturligt att sätta in ett boklöv till det här inlägget. När jag sitter i mitt uterum och tar en fika i någon paus, kan jag se ner i Folkets Park. Där står träden i höstens vackra färger. Somliga av trädens löv har redan fallit till marken. Det har varit mycket lite höstregn hittills i oktober och det tycker jag är skönt. Inte heller har det varit så där kallt som det brukar vara så här års. Inte så dimmigt på morgnar och kvällar. 

De tidiga mörka kvällarna finns naturligtvis som de alltid har funnits. Dessa som gör mig lugn och fin trots allt. Dessa som kan innebära att jag, utan att behöva ha dåligt samvete, kan se en Dvdfilm medan jag samtidigt äter middag. Det gör att jag äter i lugnare takt och är bättre för lilla magen.

Även om jag har mycket att stå i, i mitt liv just nu, mår jag bättre än vad jag gjorde när jag skrev mitt senaste inlägg. Jag tror jag gjorde rätt som högprioriterade vissa bitar av mitt liv. Tyvärr har det tagit längre tid än vad jag hade tänkt mig. Men bara det blir bra i slutändan, så får det ta tid. Att det blir bra, blir det. Huvudsaken är att jag vet att det är mitt liv som jag kämpar för. Då är det mödan värd. Så jag har det i allmänhet psykiskt ganska gott.

Fysiskt kunde det varit bättre, men jag hoppas att min medicinske massageterapeut och jag kommer igång med massagen under nästa vecka. Behandlingen som får min lite eländiga kropp att må bra för en stund eller för en dag. Tyvärr är det ju influensatider och min tvillingsjäl har drabbats av den höstsjukdomen och legat, men nu mår han bättre så... Själv har jag lyckats undgå den här influensan. Skönt!

Hoppas alla mina bloggvänner får en fin höstvecka därute! Jag vet inte när jag kan skriva nästa inlägg eller nästa gästspel här på bloggen, men jag hoppas jag ska reda ut min vardag mycket snart! Jag vill att ni alla ska veta att jag längtar att få tid att blogga lite kontinuerligt igen. Ack ja, det är så mycket jag längtar till...

Av Ewacarin Holmqvist