/ Allmänt /

EN DAG ATT MINNAS I DET SVENSKA KUNGAHUSET

 Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist utanför Slottet i dag. Bilden är hämtad från Expressen
 
Klockan 16.30 i eftermiddags mötte de så pressen för att meddela att de har förlovat sig. Det tredje kungabarnet har således fått sin käresta. Paret kommer att gifta sig under nästa sommar år 2015.  Idag är en lyckans dag för Sofia och mig, säger prins Carl Philip.
 
Vem är då Sofia Hellqvist?
"Sofia Hellqvist föddes den 6 december 1984 i Täby och växte upp i Älvdalen, Dalarna. Sofia Hellqvist studerade vid Institute of English and Business i New York, där hon utbildades i redovisning, med inriktning mot affärsutveckling. Sofia har även studerat vid Stockholms Universitet där hon läst ett flertal kurser, så som global etik, barn- och ungdomsvetenskap, barns kommunikation och FN:s konvention om barnets rättigheter i teori och svensk praktik". (Källa Svensk Damtidning)
 
Ringen
"- Prinsen har alla möjligheter i världen att köpa vilken storlek han vill men att han väljer en smakfull och något modest storlek visar bara att han känner sin kvinna väl. Man vill aldrig ta av sig sin förlovningsring och eftersom Sofia ofta reser till Sydafrika för sitt välgörenhetsarbete vill man inte bära alltför stora diamanter. Det visar en viss ödmjukhet, säger hon". (Källa Expressen)
 
 
Bild Svensk Damtidning
 
 
/Ec