/ BLOGGBLAD 2020 /

BLOGGBLAD NUMMER 8 2017

 
Härliga fredag! Äntligen äntligen känner jag att det håller på att ordna upp sig runt mig. Det är en skön känsla! Under några veckor har det varit mer eller mindre kaos inom mig och omkring mig. Det är orsaken till att jag inte har orkat publicera något inlägg. I ett och ett halvt dygn hade jag magkramper och "kaffesumpuppstötningar",( ett lagom ord för en dålig känsla) Jag kunde inte äta och dricka! Tänk, vad stress kan påverka oss människor. I min hjärna snurrade tankar som inte gick och stoppa, hur jag än försökte. Det var hemskt! Hur som helst har jag själv med min envishet och posivitet mot livet lyckats vända det där måendet till ett acceptabelt och handterbart bättre tillstånd, vilket har gjort att jag idag har fått näsan ovanför vattenytan och tycker att livet är ganska underbart - trots att vi befinner oss i slutet av oktober -
 
Härliga fredag! Min dag i veckan - Då jag hör på någon ljudbok ( gärna en biografi) och njuter av känslan att det är just fredag innan jag stiger upp. Ibland tar jag mitt morgonte framför "nyhetsmorgon" med Jenny och Steffo. Så småningom gör jag mig i ordning och tvättar mitt hår och fixa det. Inte sällan händer det att jag sätter mitt löshår i och jag försöker alltid vara dressad den här dagen i veckan. Det här är något som jag har tagit med hemifån. Vissa fredagar bör jag se till att mina naglar blir omgjorda eller rättare sagt tre fingrar på höger hand eftersom dessa tar stryk då jag pekar på min bokstavsplatta eller skriiver på datorns tangentbord. Jag tycker inte om att ha naglar där färgen delvis är borta. Brukar vara klar med de här sysslorna lagom till lunch, vilken blir en liten sådan. På fredagarna lyxar jag gärna till middagen och jag har också en dessert att mumsa på till "Idol". I kväll blir det äpple- och banan paj med ett täcke med havregryn. Årets upplaga av "Idol har en sådan hög nivå, så det är svårt att säga vem som kommer att lämna i kväll. Om jag skulle gissa blir det Noa eller Jemina som får tacka för sig, men som sagt: dt är himla svårt att veta. När jag sitter i mitt sovrum och knopar ihop det här inlägget, känner jag en fräsch doft i hela lägenhheten, vilken jag njuter av! Nu är det verkligen fredag och Halloweenhelgen står för dörren! I morgon natt går vi över till normaltid eller vintertid. Vi vrider tillbaka klockan en timme. Vi morgontrötta personer får sova en timme längre på söndag. Härligt! - I varje fall för mig!
 
"Halloween eller Hallowe'en (från engelskans Hallow, "helgon", och e'en - kortform av evening, "afton") är en högtidsom i sina ursprungsländer firas den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland. Via USA, dit många irländska emigranter kom under 1840-talets svält- och nödår, slog den igenom i Sverige under 1990-talets andra hälft. Där firas den inte sällan även på andra dagar, som helgen före Allhelgonadagen.. Även andra dagar kan förekomma. En Halloweentradition bland barn är att klä ut sig i spökkostymer, och gå runt i kvarteret för att be grannarna om bus eller godis, liknande påsktraditionen med påskkärringar i Sverige och Finland..
 
Lite  historia:
"Halloween anses av vissa ha uppstått i samband med kelternas kontakt med vikingarna. När vikingarna kom till Storbritannien och Irland hade de med sig sina traditioner och sedvänjor så som höstblot. Eftersom vikingarna kom att bli den härskande klassen under flera hundra år i vissa områden av de brittiska öarna är det högst troligt att vikingarnas kultur påverkade kelterna så pass mycket att de anammade delar av den. Den keltiska högtiden Samhain har stora likheter med vikingarnas höstblot.". (Källa Wikipedia)
 
 
 
 
/Ec