/ Allmänt /

ETT DAGBOKSBLAD

HEMMA

Idag har det varit kaos hemma. Jag var tvungen att ta ner varenda gardin i lägenheten, för vår hyresvärd har hyrt in målare, som ska måla fönstren i lägenheterna. Men de målar på ett underligt sätt, nämligen bara utsidan. Inte alls fönsterkamarna eller mellan fönstren. Nåväl! En annan underlig sak var att mitt uterum(där det mest skulle behövas) hoppade yrkesmännen över. Jag förstår ingenting. Så mycket stök för nästan ingenting. Jag fick mycket dålig info om det här arbetet i vårt hyreshus. När första man kom i förmiddags - De var två stycken, en spacklade och tvättade fönstren, nästa man målade - fick jag veta att de skulle måla en gång även i morgon. Under två dagar är jag tvungen att vara hemma för att släppa in yrkesfolket och ha det så här rörigt . Jag måste flytta ut soffan en meter från fönstret. Ack ja!
Å andra sidan har jag passat på att tvätta en del av gardinerna. Det känns ganska skönt. Före pingst kommer jag att ha en helt ny sovrumsgardin och bytt till min sommarkappa i köket. I samband med det här har jag skiftat lite dukar. I förmiddags sorterade jag ut en del blommor som jag ville slänga. Till helgen ska jag införskaffa nya  blommor, som betyder så mycket för mig. Nu så här års vill jag ha blommande växter i fönstren. Det är en vana från min uppväxttid. Vår familj är mycket för blommor. Varje fredag köpte mamma lösa blommor till vardagsrumsbordet och gärna en extra till något annat rum. Nu gör jag ofta likadant. Om jag inte hinner, så tycker jag att något fattas.  Jag inser mer och mer att det som vi har sett från barnben, det följer gärna med oss under hela livet.
Så förutom allt annat som jag ska göra i veckan, så ska jag städa min lägenhet  rejält och försöka göra lite mysigt. Även om det är jobbigt just nu, så är det bra att göra det nu före alla semestrarna startar för min personal och före sommarvädret kommer tillbaka.
Jag försöker alltid göra nytta med nöje. Det finns alltid något positivt med allting...

Av Ewacarin Holmqvist