/ HEMMET /

LITE FIX HÄR HEMMA

 
 
Bild min egen tagen 31 mars 2017

Torsdagar är mina "fixdagar" här hemma. Jag vet inte hur det blivit så. På förmiddagarna veckohandlar jag. Är gärna utanför min utvalda matbutik nära mig när de öppnar dörrarna för dagen. När jag har packat upp varorna och ställt in dem på sin plats och gjort min budget, är det dags att gå ner i tvättstugan vid lunchtid. Under tiden som de första maskinerna är igång, passar jag på att äta lunch. Brukar ta min första kopp kaffe innan jag byter tvätt. Medan tredje och fjärde maskinerna arbetar, så har jag nagelvård inför helgen och nästa vecka. Det kan hända att jag lagar någon maträtt till helgen eller veckostädar på torsdagseftermiddagarna. Så den här dagen i veckan är ganska full av aktivitet. De äldre husmödrarna fejade på fredagarna. Numera är det lördagsförmiddagarna som ägnas åt hemmets skötsel. Då är de flesta lediga och struntar i någon sovmorgon. Tiderna förändras och vi med dem.
 
Torsdagen den 30:e mars blev lite annorlunda. Under förmiddagen kom två stycken "händiga män" och lyfte bort en fåtölj samt min soffa från vardagsrummet. Omkring klockan 14.00 kom en möbeltransport med tre stora lådor. Strax därefter kom mina "händiga män" tillbaka för att börja skruva ihop min nya soffa. I tre timmar såg mitt vardagsrum ut som ett slagfält med lådor, verktyg och mattan i ett hörn och soffbordet i nästa. Jag  placerade mig i köket, men hörde hur de slet i vardagsrummet. Det är inte så lätt att förstå en bruksanvisning. Men till slut blev resultatet mycket bra som ni kan se på bilden ovan. I onsdags tog jag en sväng om Mio på vägen hem och där sålde de plädar i olika färger för under 200:-. Naturligtvis var jag tvungen att köpa 2 i vårens färg rosa. Om man köpte två, fick man rabatt. Idag köpte jag rosa tulpaner och satte på soffbordet. Jag får ofta höra att jag är "fröken Match. com" av mina assistenter.
 
Min vän/assistent och jag diskuterade att jag behövde en ny soffa förra helgen, men inte trodde jag att fem dagar efter skulle här stå en ny soffa i mitt vardgsrum. Inte heller att jag skulle få den. Än en gång säger jag: Du är alltid så gullig och generös mot mig, jag har verkligen svårt att ta emot din fina egenskap, men jag blir enormt glad. Det är så underbart att ha en vän som du vid min sida. Du finns där när jag behöver dig på olika sätt. Tack!
 
/Ec