/ KROPP OCH SJÄL /

HUR ORKAR JAG?

NYPONSOPPA

Jag sitter här framför Mr D under en stund före mitt kvällsfika och jag ska hoppa i säng. I kväll har jag inte min mobil på. Orsaken är att jag inte vill bli nådd. Det kan vara skönt ibland. Numera kan folk ringa var och när som helst, något som jag inte alltid gillar. Just nu är att få några timmar eller en kväll i lugn och ro guld värda, då min vardag tes sig inte vara den som jag vill. Vecka nio blir i det närmsta vad förra vecka var. Jagar vikarie cirka varannan dag och jag får böna och be för att huvudtaget få någon assistans. Ingen kan när jag ringer dem. Ändå har jag ganska gott om vikarie. Hur orkar jag? Ärligt talat så gör jag inte det. Nu tar jag av mina resurskrafter. Ett tag idag grät jag i badrummet, för jag var för trött att stå emot det här kaoset och att planera om i min vardag.
Det är inte nog med det ena bekymret utan i morse kom inte min morgonhjälp. Det var för sent att ringa efter henne, för när jag vaknade var kl 07.15 När jag ringde upp assistenten då jag hade stigit upp, hade hon ingenting att säga till sitt försvar. Ack ja... Håller på att få in en annons i  platsbanken hos AF. Se om jag får koden före fredag, så jag kan gå in och läsa alla CV som personer har skrivit för att söka jobb som personliga assistenter.
Det har snöat i Malmö idag och har varit några kallgrader. I kväll ligger ett litet täcke med nysnö återigen. Det är gott att vara inne och försöka få huset på fötter. I morgon går vi in i mars, så jag hoppas det var sista snön som kom idag. Just nu vill jag fly från snö och assistenter bara för en liten tid, för på så sätt hämta andan för att komma igen och göra nya utbildningar. Till någonstans där jag kunde vila och tänka på mig själv och göra sådant som är roligt. Inte behöva bekymra mig hur min morgondag blir. Just nu är det lycka!
Fy fasen, vad jag blev sugen på nyponsoppa, men tyvärr har jag inte sådan hemma i kväll,  så det får bli en varm kopp av något slag.
Till Andreas vill jag säga: Fick du tag på någon iskudde på Apoteket? Hjälper den lite i alla fall? Själv har jag lite ont i min vänstra skuldra, så jag har svårt att sova men... Vi hörs i morgon!
Till fru Lydia vill jag säga: Jag kommer att  höra av mig till dig, så fort jag får tid och orkar! Antagligen blir kommande helg lugnare. Tack också för ditt sms.
God natt på er där ute!

Av Ewacarin Holmqvist