/ LIVETS NJUTNINGAR /

EC:S GODA KLYFTPOTATIS MED FLINGSALT

 Bild kokaihop. se
 
Häromdagen blev jag så vansinnigt sugen på klyftpotatis till min köttbit. Ni känner säkert igen känslan. Jag letade runt i min frys men jag hittade inget. Typiskt tänkte jag. Ska jag behöva gå till någon mataffär - nu när jag hade allt annat hemma? - Det slog mig inte tanken att man kunde göra egna potatisklyftor mycket enkelt och lätt. Dessutom blir det mycket billigare. Många av oss är grymt fattiga i januari, så det passar bra! Tur att jag har snabbtänkta assistenter omkring mig som kan föreslå saker, när min hjärna inte tycks vara på topp. Sagt och gjort ställde vi oss i köket.
 
Ingredienser till två personer:
4 potatisar
Kryddor på burk: timjan, rosmarin, flingsalt 
olja
 
Gör så här:
1. Tvätta potatisen
2. Dela potatisen på mitten och dela sedan i små klyftor
3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och pensla med olja och strö över timjan och rosmarin
   Lägg sedan på potatisklyftorna. Pensla dem med olja och krydda med timjan, rosmarin och flingsalt.
4. Sätt in plåten mitt i ugnen i 200 grader cirka 25 - 30 minuter.
 
Ät och njut!
 
/Ec