/ Allmänt /

NU HÄLSAS VÅREN...
spring1.gifTänk att det redan är valborg! Jag tyckte att det nyss var jul och gråtrist samt att jag gick omkring och frös, då jag stack näsan utanför min lägenhet. Vad tiden går! Vecka efter vecka, månad efter månad. På något underligt sätt tycker jag att jag inte hinner med utom det mest akuta. I mitt fall blir det oftast sådant som hör till min arbetsledarroll och det som rör min vardag, så den fungerar. När jag nu är en kontrollfreak, så måste jag lägga ner en del av min tid på att styra mitt liv som jag vill ha det. De senaste dagarna har jag haft en ny vikarie. Då är det extra viktigt att vara med hela tiden och visa samt informera var jag har saker och ting. Om mina vanor och rutiner eller om mina egenheter och olater. Jag är ganska slut när det här inlägget skrivs. Men nu har jag två hela dygn som jag bara kan koppla av och göra vad som faller mig in. SKÖNT!!!

Vad är valborg för mig? Jag har svårt att säga något specifikt. Kanske är den mest förknippad med att vi hälsar våren välkommen och en kör på universitetstrappan i Lund (fast den seden är först imorgonkväll). Minns hur det var en gång, då jag läste i den här staden. Minns hur glad jag var i maj och när körsbärsblommorna skulle slå ut - Då var det inte långt kvar på terminen och till ett relativt långt uppehåll i studierna. Ack ja, ljuva ungdomstid!

I år blir det en lugn Första Maj för min del. Mona Sahlin kommer att tala i Folkets Park som bara ligger en minut från där jag bor. Men jag tror att jag väljer att vara hemma. Om jag går ut i min "oas", kanske jag hör Internationalen, som jag kan texten till. Den lärde min farfar mig när jag var  i tonåren. Han skulle  bara veta vad jag tycker om partiet idag! Tyvärr har det svenska samhället förändrat sig mycket liksom så mycket annat. Det är både på gott och ont!

Nu ska jag avsluta min valborg med lite glass och några belgiska jordgubbar och hallon. En försmak av sommar.

Ha nu en trevlig Första Maj!


Av Ewacarin Holmqvist