/ Allmänt /

NYÅRSAFTON 2016 DEL 2

 
 Nyårsafton 2016. Det är endast några timmar kvar av det gamla året. I dag har det varit grått och molnigt. I luften har det hängt ett lätt regn. Tyvärr har jag ingen känsla av att det är ett nytt år om några enstaka timmar. Såg lite på Nyhetsmorgon i morse, där dagens kock lagade en nyårsmenu och där man hade en expert som gav oss tips hur vi skulle få våra husdjur att må bra under en sådan här kväll. Han menade att vi kunde förskjuta dygnet en smula. En långpromenad i naturen som gör att hunden är trött på kvällen och att man gick ut med hunden redan klockan 19.00. Ett annat tips som han gav oss var att inte ömka hunden utan vi skulle vara som vanligt. Det är inte bara våra husdjur som ogillar raketer/bomber. I hela mitt liv har den här kvällen varit min värsta kväll på året. Min skada gör att jag inte tål höga och oväntade ljud. Så när alla andra är finklädda, så har jag på mig något som jag inte är så rädd om ifall jag skulle hälla ut ett glas vin/cider.
 
Hur blev då mitt gångna år? Generellt får jag säga att det har varit ömsom vin och ömsom vatten allra helst när det har gällt min hälsa. Jag som aldrig varit sjuk då jag var barn eller ung kvinna, har nu fått känna på hur de är att vara beroende av läkarbesök och såromläggningar flera gånger per dag, sårvätska från fistlar i buken som läcker på kläderna helt plötsligt. Efter min senaste sjukhusvistelse, kan jag alltid gå till en mottagning eller ringa dit vid behov och personalen där är oerhört vänliga. Jag var på ett återbesök hos en äldre läkare några dagar före jul, där han tillsammans med mig bestämde att det skulle bli en ny CT-röntgen i slutet av januari. Som tur är mår jag i övrigt bra.
 
Min roll som arbetsledare. Att ha över tio olika personer i olika åldrar och med olika personlighet är inte lätt. När jag har lärt känna någon av dem som assistent - Ja, då ska han/hon sluta hos mig. Det värsta är att min personal får insyn i mitt liv. Vad gör de med det här då de slutar? Jag jagar ständigt efter nya assistenter. På måndag sätter jag igång på nytt och söker efter personer. Hoppas jag hittar någon före min röntgen samt hinner med diverse intervjuer och bredvidgångar.
 
Mitt skrivande. Det är det som ger mig glädje i livet. Jag tycker att år 2016 har varit ett intressant år när det gäller min utveckling av att skriva inlägg till den här sidan. Låt det så fortsätta under nästa år. Före jul la jag in en ny design och en ny profil. Jag har fått ökning av min statistik under det gångna året, något som glädjer mig mycket. Mitt skrivande är ju ett gift för mig som jag måste ha för att må bra, så jag hoppas att jag kan skriva länge länge än.
 
Det sociala livet. Jag har blivit mer osocial med åren. När jag har människor i min lägenhet dygnet runt, så orkar jag inte med att gå ut och träffa folk utan det blir att jag sitter hemma. Skriver, ibland sjunker jag in i en film med mera. I våras tog jag mod till mig och letade upp en av mina ungdomsväninnor som jag lärde känna år 1967, då vi var på en sommarkurs. Nu har vi återupprättat kontakten som har legat nere sedan i slutet av -70-talet.Väldigt roligt och hoppas vi kan hålla i kontakten.
 
Gott slut och tänk på att i morgon är det ett helt nytt år!
 
/Ec