/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 12 2018

 
 
Strandcaféet av Lucy Diamond får bli boktipps nummer 12 på min sida. Boken är utgiven av Printz  Publishing i maj  2017. Den omfattar 337 sidor och finns i olika format. Som inbunden kostar den 191:- om du väljer att köpa den genom Bokus. Som pocket kostar den 55:- och som E-bok och (då kan du ladda ner den direkt på din dator), priset är då 89:-. Själv använder jag mig av tjänsten som BookBeat och då betalar jag 149:-/mån  För den summan kan jag obegränsat läsa eller lyssna på ljudböcker. Strandcaféet lyssnde jag på med stor behållning. Sedan jag fick upp ögonen för BookBeat, har jag haft många underbara stunder.
 
Handlingen i Strandcaféet:
"Evie Flynn har alltid varit familjens svarta får. Medan hennes äldre systrar växte upp tidigt har Evie försökt slå igenom som sångerska, skådespelare och till och med fotograf. Men inget har lyckats och hon känner hur livet passerar medan hon vikarierar på kontor och lever ett lite för stillsamt liv med sin tråkiga, pensionssparande pojkvän. 

När Evies älskade moster Jo dör i en bilolycka, ärver Evie hennes strandcafé i Cornwall. Fast besluten att lyckas med något för första gången i sitt liv bestämmer sig Evie för att flytta dit, driva caféet och börja om från början. Men att börja om är inte alltid lätt varken när det kommer till jobb eller kärlek ...(Källa Bokus)
 
Vem är då Lucy Diamond?
"Lucy Diamond är en av Englands mest populära feelgoodförfattare. Strandcaféet är den första delen i hennes serie om Evies liv i Cornwall med romanser, familj och vänskap.

SUE MONGREDIEN(född 1970) är en brittisk författare som skriver under pseudonymen Lucy Diamond. Hon har gett ut över 10 böcker som alla har blivit bästsäljare inom feelgood-genren i England.

2011 släpptes den första delen i Strandcaféetserien på engelska och flera uppföljare har kommit ut sedan dess. Sue bor själv i vackra Bath i England med man och tre barn. (Källa BookBeat)

Den andra delen av serien om Strandcaféet kommer ut i oktober 2018 med titeln "snöfall över Strandcaféet. Åh,vad jag längtar..

 

 /Ec