/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 4 2019

 
 
 
Mitt fjärde boktips för i år läste jag, eller rättare sagt lyssnade jag till via BookBeat, för någon tid sedan. Egentligen är det också en serie som omfattar tre delar precis som Anne-Lie Högbergs böcker var.Jag vet inte varför jag tycker om att läsa serier - Kanske för att vi läsare får känna huvudpersoner ingående och under längre tid - Det här boktipset är skrivet av Åsa Hellberg och 
som handlar om en medelålders kvinna (Sonja). Hon dör hastigt i en hjärtinfarkt i ett shoppingcentra i Stockholmstrakten. Hon hann ändra sitt testamente före hon sa hej då till det här livet på jorden. En advokat tog hand om det. Som läsare får man inte reda på vad " Sonjas sista vilja" innebär i sin helhet för hennes tre väninnor. När en bit är klar återkommer de till advokaten som läser nästa del. Det är en härlig och varm story trots den sorgliga bakgrunden. Väninnorna tror sig känna Sonja, men hej vad de bedrar sig. 
 
Första delen utkom i januari 2015 på Bomarks förlag och omfattar 349 sidor. Serien om Sonja ingår i samtida skönlitteratur och finns i olika format. Som pocket får du ge 55:- hos Bokus. som e-bok får du betala 49:- och som ljudbok vilken du kan ladda ner direkt till din dator kostar boken 169:-
 
Handlingen i första delen:
"Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna låg utanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna. Hon hade inte planerat att dö mitt i Farsta centrum, men om hon vetat att det var där det skulle ske hade hon inte haft något emot det.

Däremot hade hon planerat allt för sina väninnor, Maggan, Rebecka och Susanne, som chockas rejält av hennes testamente. De får dela på allt alla miljoner och alla spännande investeringar. Men först måste de uppfylla vissa villkor Vill de och kan de göra Sonja till viljes?
 
Omdöme om "Sonjas sista vilja:
" Sonjas sista vilja är en riktig bladvändare. Tre vanliga tjejer i femtioårsåldern rycks upp från sina liv och tvingas börja om på nytt under mycket ovanliga omständigheter. Vi följer dem andlöst vare sig det handlar om heta kärleksaffärer i Paris, jobbiga exmakar i Stockholm eller gulliga barnbarn i Östersund. Det här är en härlig, romantisk komedi som lockar till både skratt och tårar och som är helt omöjlig att lägga ifrån sig". ( Källa Bokus)
 
 
Del 2 heter Sonjas hemlighet
Del 3 har titeln Sonjas andra chans
 
Psst: För några timmar sedan läste jag att Åsa Hellberg sitter i detta nu och slutför en fjärde del om Sonja, där vi får veta hur allt var för sex år sedan innan Sonja fick sin hjärtinfarkt. Åh vad jag längtar tills den romanen kommer ut på Bokborden. Jag misstänker att den gör det till bokmässan i höst.
Till dess läs och njut!
/Ec