/ Allmänt /

ETT BLOGGBLAD NUMMER 5 2014

 
 
När vi gick över till sommartid i natt så kom även vårvärmen tillbaka. I skrivande stund är det tolv grader i min hemstad. En svag vind blåser in genom fönstret i uterummet, där mina katter brukar sitta och andas in lite "uteluft" och känna på naturens dofter. Vi har satt upp ett hönsnät och min vän (deras husse) har gjort en bräda som vi har klätt med fleecetyg. De kommer lätt upp på brädan via en stol som jag har där För en tid sedan gjorde vi även en mindre bräda under den långa. Den ( som kan kallas för ett trappsteg) är mest till honkatten Emma, som blivit lite större under åren. Men vem har inte blivit det? Båda katterna älskar att sitta på sin bräda och titta ut. På så sätt får de utekänsla och ibland kommer ett barn förbi och säger: "Åh, så söt hon/han är" Någon gång har ett barn stoppat fingret in genom näthålet för att klappa katten. Då hoppar oftast den ner och försvinner in i lägenheten, där tryggheten finns.
 
Den här sista söndagen i mars ska jag bara ta det lugnt för nästa vecka blir tufft på många sätt.Strax innan jag gick in hit för att publicera det här inlägget, så smaskade  jag på en härlig "plocktallrik" som min vän gjort. Han sa med glimten i ögat:" Det här kanske passar nu när du går på "lätten", vilket jag inte alls gör.Ibland och ganska ofta tänker jag på vad jag äter. ("lätten" är ett roligare ord för banta inte något annat). På tallriken fanns det apelsin, päron i kuber, 2 skivor hårdost, och 2 tunna skivor kokt skinka. Bredvid stod en härlig kopp nybryggt kaffe. Kan en förmiddag börja bättre?
 
I morgon är det ju den sista mars. Ett datum som innebär mycket arbete för mig som arbetsledare. Då ska jag kontrollera min personals timlistor och skriva under dem. Se till så att timmarna stämmer med  schemat. Därefter går jag ner och postar dem till det kooperativ som jag har valt att sköta löneutbetalningarna åt mig. Förutom det här kommer jag att skriva två viktiga mail i veckan som kommer. Jag hoppas jag hinner med det i morgon. Mitt i veckan har jag dels en anställningsitervju och att uppdatera olika dokument samt skriva under dem. Vecka 14 har jag fullt upp, sedan bör mitt hem ses över.
 
Jag fick ett mail i fredags, där jag kan vara med i en ny tävling, som jag nappade på direkt. Jag ska skriva en berättelse om "vad ett eget hem kan betyda". En väninna till mig sade: Det är en uppgift som är klippt och skuren för dig. Du brukar vara duktig på att förmedla känslor". Inte vet jag om det stämmer. Berättelsen ska vara på högst 500 tecken och deadlinen är den 24/4, så jag vet att jag kommer att hinna och göra ett ordentligt jobb. Vinsten är inte fy skam och det vore gott att vinna!
 
Nu gör min kaffetarm sig till känna, så jag ska gå ut i köket och se om det finns lite kvar. För vi människor måste ju njuta av livet. Det som är så kort! Hörde på ett program i morse, där de talade om solskenskaka eller Kerstin kaka. Jag minns mammas goda solskenskaka vilken hon vispade ihop på två minuter. Men jag har inget kaffebröd idag, men till nästa helg kanske...Så jag får snällt nöja mig med kaffe - Inte dumt det heller -
 
/Ec
Kommentarer (1)
Helger, avkoppling, / Mitt arbetsledarskap / Vår / mitt skrivande