/ Allmänt /

MITT 500:E INLÄGG


Det här inlägget är mitt 500:e sedan den 6:e maj 2005. Jo, det är ett faktum även om jag själv har svårt att förstå det. När jag blev bloggist, trodde jag aldrig att jag skulle hålla på år efter år att skriva inlägg inom olika ämnesområden som sedan har blivit publicerade på min blogg.


Min avsikt var då, för snart tre år sedan, att se om jag kunde nå ut till den lilla skara människor som bloggade på den tiden. Jag ville också få klart för mig om jag hade förmågan som krävs för att förmedla saker och ting till personer som inte känner mig. Efter en tid, när kommentarerna började droppa in, förstod jag att så var fallet.


Mina kommentarer under de här åren som jag haft bloggen, har enbart varit mycket positiva. Ibland så positiva till och med så att jag har blivit otroligt rörd över den värme och omtanke ni sänt mig. Ja, jag har sannerligen fått mycket beröm under de här åren. Snart har jag fått tusen kommentarer av er, mina bloggvänner från norr till söder i vårt land... Ofattbart! Några har fallit ifrån och det är naturligt i dagens samhälle. Livet är rörligt, vi flyttar, byter jobb och vår livssituation kanske förändras. Andra läsare har kommit till, vilket är roligt att upptäcka och upptäcka att ni finns kvar efter en tid. Det betyder att även ni har hittat något matnyttigt i min blogg. En stor glädje sprider sig vid sådana tillfällen.


Det finns en läsare som har återkommit vecka för vecka, månad för månad och år efter år. En dam i huvudstaden har suttit och läst och kommenterat min blogg. Hon har skrivit, har gett mig stöd och även peppat mig när jag har behövt det. Det fantastiska med den här damen är att hon har också en blogg, trots sin aktningsvärda ålder. Hon skriver med verklig inlevelse och kan verkligen få oss yngre att vara med i hennes inlägg. Tack Rut att du finns och jag hoppas du orkar blogga länge än! Tack också för alla fina ord som du har skrivit om min blogg och om mig under årens lopp!


Tyvärr känner jag att jag inte hinner med att kommentera så mycket  som jag skulle vilja. Min tid räcker inte till. Jag försöker att sätta mig en gång i veckan och kommentera mina trogna läsares bloggar. Ni skriver alla fantastiskt bra!


Om förnyelsen av bloggen.


Inom kort kommer jag att förnya min blogg lite. Efter 500 inlägg tycker jag det är dags. En del kategorier kommer jag att ta bort. Var inte oroliga: Kategorin "kropp och Själ" kommer att finnas kvar. Dels för jag tycker att jag har alltid saker att skriva  som berör den här kategori och dels att jag har min examen bland annat inom det här ämnesområdet. Det är också inom "Kropp och Själ" som jag känner att jag får mest respons. Kanske beror det på att jag behärskar den kategorin bäst och således kan jag nog förmedla den rätta känslan till er läsare. Nåja, inte vet jag!  


Från och med förnyelsen av hemsidan kommer också en del inlägg att falla bort. Därför minskas ju totalsumman vad gäller antalet inlägg. Så det här inlägget är inte längre det 500:e. Jag kommer också att förnya eller lägga till undermappar på min hemsida, medan jag tar bort andra. Inom kort kommer min hemsida få ännu en ny bakgrund, som jag hoppas både jag och ni ska trivas med. I det här sammanhanget vill jag tacka Ann-Louise Sjöström för att hon tar sig tid att hjälpa mig med förnyelsen av bloggen.


Så har ännu en vecka gått igen och många av oss får vila ut efter en vecka av rutiner och jobb. Äntligen är det fredagskväll och vi kan slappa. Sedan kommer det en helg under vilken vi kan, om vi är lediga, göra vad som faller oss in. Själv älskar jag fredagskvällar och det har jag alltid gjort. De betyder lugn och mys för mig med ofta en sovmorgon följande morgon. Underbart skönt!


I morgon blir det nog inte någon sovmorgon, för jag ska få besök av Herr Knut. Han var förhindrad att komma den 13:e januari. Efter att han har varit här blir det så tomt och ett helt annat sken i lägenheten. Men då kan jag istället ta in lite vår. Om jag hinner ska jag gå och köpa säsongens första blandande tulpaner som ska stå på mitt soffbord.


Men om en stund ska jag koppla av och titta på Let's Dance. Tycker om att se alla dessa vackra kläder och Tony E:s kommentarer och hans MEN.


Så är det bara att börja på de 500 nästa inlägg och hoppas ni hänger med!


Ha det gott i både slott och koja!Av Ewacarin Holmqvist.

  

#1 / / Andreas:

Tulpaner!

Inomhus/växthusodlade, eller?

Hur som helst i går var det en bild på tussilago som hittats av en privatperson strax utanför Uppsala.

En konstig 'vinter' hittills.

Men visst, både jag och min rullstol är tacksamma för varje dag vi får utan snö!

Förra vintern var det mycket värre.

#2 / / Anna-Carin:s kafferep:

Hej! vad fint du har skrivit och många kommentarer har du fått under åren.Jag brukar tänka ,undrar hur länge jag orkar och vill blogga.Kommer jag att ha besökare under den tid jag bloggar.

Ha en underbar lördag//Anna-Carin

#3 / / Elisabeth:

Grattis de de 500 inläggen...det är alltid lika roligt att gå in här och läsa.Hoppas du får en skön avkopplande helg.Tänker ofta på dig ! Bamsekram från mig !

#4 / / Inger:

Det var väldigt, vad du har varit flitig.. Ja du är ju oerhört duktig att beskriva tankar och funderingar. alltid kul att gå in på din sida..
Ja, du jag har hittat till Rut, tack vare dig. Hon är väldigt duktig på att skriva.. tänk om man hade hennes förmåga, men som sagt, din är oxå väldigt bra..

Ha en fin helg!
Kram till dig.

#5 / / britten:

vad roligt..grattis..hoppas din vecka blir bra och sov så gott

#6 / / Inger:

Hej Eva-Carin!

Tittar bara in för att önska dig en fin vecka..

Kram

#7 / / Anonym:

Tänk, att du varit med så länge...! Själv är jag förhållandevis ny som bloggare, men jag är så glad, att jag hittade till din sida, eller var det kanske du som hittade mig? I vilket fall är jag glad att jag hittade dig. Du skriver så eftertänksamt och sant, om allt vi har omkring oss. Grattis till ditt 500:de inlägg! Jag förstår att du har stoff för det mångdubbla...Ha det riktigt gott! Kramar!

#8 / / Inger:

Hej Eva-Carin!

Tittar bara in för att önska dig en fin dag.
Här i Sthlm skiner solen, och tänk att jag är ledig..
Men det är ju en massa saker man ska fixa då. Men hoppas ändå hinna ut på en promenad..
Kram till dig

#9 / / rut:

Ewacarin min vän, tack för att jag fick hitta dig på ett relativt tidigt stadium och för den tid som förflutit sen dess. Jag minns att jag var lite tveksam
om jag skulle våga kommentera din fina blogg. Du skrev så fint som den erfarna stilist som du är och skulle då jag ha något att säga och komma med.
Vi fick omedelbart kontakt som den varma ljuvliga människa du är och beundrar dig mycket inte minst hur du
tacklat ditt livsöde i alla situationer.
Tack Ewacarin för att finns för mej och oss alla.

#10 / / britten:

hej min vän

visst är det härligt med tulpaner.minner om den vår som kommer snart ...hoppas du har det gott här i stockholm faller det vita flingor från skyn just nu..

kram