/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS NUMMER 5 2016 - FALLET HENRY -

 
 
 
 
För några veckor sedan sände svt ett äldre amerikanskt drama från 1991. I de två huvudrollerna märktes en yngre Harrison Ford och Annette Bening. Filmens regissiör är Mike Nichols och den är  103 minuter lång. Jag satt som trollbunden under hela filmen och Ford gör sin roll med bravur. Undrar hur många timmar han har lagt ner i research. En annan skådespelare som är värd att nämna är Henrys fysioterapeut. Kanske känner jag igen hans beteende i mina otaliga gymnaster genom åren. Detta käcka och hurtiga sätt som de alltid har och som jag inte tål.
 
Filmens Handling:
"Henry Turner är en framgångsrik men kompromisslös advokat i New York som vill vinna till varje pris - även om det kostar honom hans familj. Men ett pistolskott sätter stopp för Henrys snabba karriär och gör i stället att han blir rörelsehindrad och förlorar alla minnen av sitt tidigare liv. När han nu tvingas börja om från början måste han först lära känna den bistra sanningen om en helt främmande man: han själv." (Källa Moviezone)
 
Den här filmen är svår att få tag på, men före jag skrev det här inlägget gick jag in på tradera. Där fanns den så jag kommer att ha Fallet Henry i mitt eget filmbibliotek så småningom. Det är verkligen en film att äga!
 
/Ec
Filmtips