/ LIVETS NJUTNINGAR /

UNDERBART GOTT ATT ÄTA EN FREDAGKVÄLL

Bild. min egen augusti 2017
 
i kväll står en helg och väntar. Det ska bli skönt!  För mig betyder fredagkvällar att jag äter något gott, kanske lite senare vid teven. Att äta något gott på fredagarna har jag tagit med mig hemifrån. Mamma gjorde någon skillnad mellan vardag och helg. Vi åt aldrig framför teven, något som jag brukar göra. Det är så trivsamt att kunna äta, medan jag ser ett kärt program. Har ju ingen att samtala med så... Under den här veckan som gått har det plötsligt blivit höst i tablån. Programmet "Go´kväll startade i tisdagkväll, så jag är glad att höra deras bok- och filmtips igen. De tipsar om bra böcker och filmer. 
 
Ugnsrostade grönsaker (3 port):
Ingredienser:
sötpotatis
morötter
rödlök
purjolök
vitlök
vitkål
champinjoner
tomater
olja
timjan
rosmarin
salt
svartpeppar
flytande smör
 
Gör så här:
Skala och dela sötpotatisen, morötter, rödlök och vitlök i lagom stora klyftor. Skölj och dela resterande grönsakerna tlll liknande storlek. Blanda på en plåt tillsammans med kryddorna. Ringla över flytande smör. Ugnsrosta på cirka 200 grader i ungefär 30 minuter..
 
Själv ska jag steka en pepparbiff och ha lite"Bea" till. Dryck: en cider.
 /Ec
 
Helger, avkoppling, / Mat och Dryck / recept