/ KÅSERIER/NOVELLER /

MOLANDERS TOG ALL MITT FOKUS

Bild: Google
 
Publicerar en historia för verkliga livet och hur jag kan vara så totalt inne i något så jag svarar på vad som helst. Igår förmiddag gjorde jag en kall sås, som blev mycket lyckad! kanske har jag blivit lite av expert på att smaksätta såser, varma som kalla under de senaste åren. Nåväl, när jag var klar med gårdagens smaksättning, så ställde jag in skålen med härligheten i kylen. Jag tänkte: "Det ska bli vansinnigt gott till min plattfisk vilken jag skulle ha i foliepaket i ugn med förkokta potatisskivor, tomater, dill och smörklickar  på kvällen. I vanliga fall brukar jag äta klockan sex samtidigt som jag ser nyheterna på svt, men igår väntade jag lite med maten på grund av att det var så varmt. Bestämde mig för att äta till Molanders. En serie som går i repris efter nyheterna. Den är så bra så jag tycker att den är värd att se om.
 
Min assistent höll koll på fisken, medan jag lade mig tillbaka och njöt av ännu en stund av Molanders. Jag hörde hur min assistent pratade med katterna och sade till honkatten, som älskar all mat: "Det här är mattes mat" Assistenten frågade mig från köket: " Ska du ha allt det smälta smöret?" Ja, sa jag utan att egentligen veta vad jag svarade på.
 
Min personal kom in med min middag, vilken jag åt med fortfarande fokus på min teveserie. Den middagen blev inte vad jag tänkt mig. Lite smaklös och för mycket smör trots att det var jag som hade lagat rätten. Jag blev knappt mätt bara för mycket fett.
 
Senare på kvällen kom jag på såsen i kylen. Den som jag skulle ha haft till fisken. Inte konstigt att den smakade underligt och att något fattades. Jag sade till min assistent att jag måste frysa in min goda sås. Än i dag kan jag inte förstå att jag kunde glömma härligheten som jag sett fram emot hela dagen. Där ser man hur mycket jag avskärmar mig från omvärlden när det är en bra film eller teveserie på teve. Det här tog priset även om vi människor kan glömma ibland. Eller betyder det här att jag är utarbetad och behöver semester?
 
 
 
 
 
/Ec
Egna tankar