/ HUSMANSKOST /

"SMAL" UGNSPANNKAKA MED KASSLER

 
 Bild Google
 
När jag kollade igenom mina recept här på sidan, upptäckte jag att den här ugnspannkakan inte fanns med. Det var just den jag gjorde i fredags som blev så god. Jag har haft receptet länge i min pärm. Då jag gjorde rätten i fredags hade jag ingen kassler i frysen, så jag tog ett paket bacon samt två wienerkorvar och resultatet blev gott. Det betyder att "man tager vad man haver". Ugnspannkakan är praktisk som sköter sig själv i ugnen.
 
Ingredienser till ca fyra personer:
200 gram kassler eller något annat kött
1 purjolök
1 msk flytande margarin eller smör/rapsolja
3 ägg
7 dl lättmjölk
3,5 dl vetemjöl
 
Ugn: 200 grader
 
Gör så här:
1. Skär kasslern eller köttet i små tärningar. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Smörj en ugnssäker form.
2. Vispa ihop äggen, mjölken och mjölet till en slät smet. Krydda med salt och peppar efter behag. Låt den svälla ca fem minuter.
3. Blanda ner köttet och purjoläken i äggsmeten och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills ytan har fått fin färg och smeten har stannat, 25 - 30 minuter
 
 
 
/Ec