/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 11 2018

 
 
Den 31 juli i år kom sistta delen av Jojo Moyes romanserie, (livet efter dig och arvet efter dig) ut som ljudbok. Bokens tittel är på svenska "En andra chans". Dess orginaltittel är still me. Den inbundna versionen gavs ut i maj av Printz Publishing och innehåller 460 sidor. Hos bokus kostar den inbundna versionen 169:- och som ljudbok, vilken du kan ladda ner direkt på din dator, kostar den 129:- och som E-bok 147:- Själv har jag den via BookBeat och då betalar jag 149/månad och då kan jag läsa hur många böcker jag hinner med. 
 
Handlingen i "En andra chans":
"Louisa Clark kommer till New York, redo att börja ett nytt liv och säker på att hon kan omfamna det nya äventyret och hålla förhållandet med Ambulans-Sam levande trots de tusentals mil som skiljer dem åt. Hon kastas in i den superrika familjen Gopniks värld: Leonard och hans mycket yngre andra hustru, Agnes, samt en oändlig räcka personal och löst folk. Lou är fast besluten att få ut mesta möjliga av upplevelsen, och kastar sig in i sitt jobb och New York-livet i den priviligierade världen.
 
Innan hon förstått vad som hände, beblandar sig Lou med New Yorks absoluta societet, där hon träffar Joshua Ryan, en man som bär med sig en viskning av hennes för förflutna. Lou försöker hålla ihop sina båda världar, och känner att hon måste hålla hemligheter inte bara sina egna som kan orsaka katastrofala förändringar i hennes liv. Och när allt ställs på sin spets måste hon fråga sig: Vem är Louisa Clark? Och hur stillar man ett hjärta som bor på två platser?" (Källa Bokus)

Några omdömen omboken:
 "En andra chans är den tredje och avslutande delen om den charmiga Louisa Clark. Livet efter dig och Arvet efter dig är de båda böckerna innan i serien. Livet efter dig är en av mina absoluta favoritböcker, jag tycker den är helt underbar. Arvet efter dig blev jag inte lika imponerad av. Den var helt ok, men inte mer än så. Med viss tvekan slog jag upp En andra chans och började, skulle Jojo Moyes få till ett bra avslut på serien? Jo, jag tycker att det blev ett bra avslut. Louisa är tillbaka nästan i sitt gamla slag, pladdrig, impulsiv och charmig. Kan dock önska att författaren skulle låtit henne fått stå på sig mer och inte fått vara så naiv och godtrogen. Boken fick mig fast direkt från första sidan och jag hade svårt att lägga ned boken. Skulle inte bli förvånad om även denna bok kommer filmas, den känns nästan som den är skriven med tanke på film senare. Jojo Moyes har återigen skrivit en riktig feel-good som är en ren fröjd att läsa!(en läsare hos Bokus)
 
 
"En rolig, tankeväckande och hoppfull avslutning på trilogin." Sunday Express
 
boktips