/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 10 2018

 
 
Boktips nummer 10 i år är den bok som jag läser som ljudbok via BookBeat. Boken heter."Kaffe med musik skriven av  Karin Brunk  Holmkvist   Ytterligare en ny bekantskap i litteraturvärlden som jag har hittat. Min namne beskriver det lilla i vardagen med mycket humor. "Kaffe med musik utgavs i pocket augusti  2012 på Kabusa böcker och den omfattar 218 sidor. Som pocket kostar boken 55:- hos Bokus. Där finns "kaffe med musik" även som ljudbok (laddas ner direkt) och som CD-bok. Bokus pris är då 169:- respektive 230:-
 
Handlingen:
"I Brantevik pinar höstvindarna det lilla samhället och de övergivna katternas sorgsna ögon tittar mot sommarhusens tomma fönster. Viola och Inez parkerar sina cyklar utanför Olgas hus. Denna kväll saknas Svea, som annars brukar vara med på deras symöten. I hemlighet retar sig Inez på Svea, tycker hon gör sig högfärdig genom att resa omkring och slösa pengar, den här gången är hon tydligen i Stockholm. 
Viola har lotter som hon fått av sin son Eskil som tränar pojklaget i fotboll. Alla tre tar en lott och bestämmer att de ska åka tillsammans om någon vinner. När så Inez skrapar fram en bussresa till julmarknad i Tyskland utbryter vild oro. Åka buss så långt? Hur ska det gå? Och hur ska det bli med Svea, som inte tagit någon lott? 
Resan visar sig bli ett äventyr som damerna sent ska glömma och de lär känna varandra på ett helt annat sätt än tidigare. Med värme och stor humor skildrar Karin Brunk Holmkvist de fyra damerna och vad som kan hända när vardagen ställs på ända". (Källa: BookBeat)
 
Lite om Holmkvists författarskap :
boktips