/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 5 2019

 
Nu har jag lyssnat på Camilla Davidssons fristående uppföljare till "  En liten tvåa med potential". Davidssons nya feelgood roman har titeln "i fikonträdets skugga".  Förlaget Printz lät ge ut romanen i augusti i år och är på 288 sidor. Den finns i tre olika format. Som ibbuden får du betala 179:-.. Som ljudbok som du laddar ner direkt till datorn ger du 109:- och vill du läsa boken som E-bok så kostar det 139:- Själv läser jag mina böcker via BookBeat. Ett utmärkt sätt att läsa  böcker på för en rimlig summa i månaden och då får du läsa/lyssna på hur många böcker du vill. 
 
Lite om " I fikonträdets skugga:
"Susanne har tagit hand om sin familj i alla år, men nu är de vuxna döttrarna Sofia och Lovisa utflugna och maken Lars har plötsligt och chockartat lämnat henne för en yngre kvinna. Nu måste Susanne skapa sig ett nytt liv. Först och främst hitta en lägenhet, men också ett nytt jobb och någonstans att göra av bohaget från familjevillan.  
 
I en avkrok på Gotland ligger den gamla mjölkbutiken, ett arv som Susanne tänkt sälja, men som tillfälligt får husera alla möbler och prylar. I lugn och ro ska hon sortera allt och hämta kraft efter skilsmässan. När en turist en dag stannar till på gården och frågar vad sakerna kostar, finner Susanne att hon halvt ofrivilligt säljer en gåva hon fått från Lars. Och när en stilig, men vresig granne dyker upp strax efteråt och vill köpa en bok, sätts en kedja av händelser igång som slungar ut Susanne i livet igen. Men vågar hon säga ja till allt det nya?
 
I fikonträdets skugga är en fristående fortsättning på läsarsuccén Liten tvåa med potential. Det är en varm och kärleksfull skildring om att resa sig när man har fallit och om modet att stå upp för sig själv och det man tror på." (Källa: BookBeat)
 
En recension av boken:
" Det är nackdelen med att läsa så många böcker och dessutom "tvingas" vänta länge på en uppföljare. Men som sagt, boken är fristående och står helt på egna ben. Den är varm, härlig och underhållande och jag lever mig riktigt in där på loppisen trots att jag aldrig har satt min fot på Gotland". ( Sara Salanders blogg)
 
Själv längtar jag efter nästa bok av Camilla Davidsson. Hon är en av mina samtidsfavoritförfattare.
 
 
/Ec
 
 
boktips