/ Allmänt /

DU ÄR SAKNAD HÄR HEMMA EMMA

Min egen bild av Emma från år 2008
 
Idag är det precis ett år sedan som vår lilla Emma lämnade oss i stor saknad. Hon fick somna in i Husses knä tidig kväll. Så här efteråt var det en av de tyngsta och svåraste saker som min vän/assistent har varit med om. Det var också ett svårt beslut att fatta, men att låta Emma få leva med sina plågor, skulle har varit omänskligt. Emma som var glad för mat, kunde inte få i sig mat på grund av att hon hade infektion i tänderna.
 
Emma slapp vara ensam, då hon somnade in. Den här katten var ju vår familjemedlem sedan år 2002. Vi älskade henne, skötte om henne. Kort sagt: Vi såg till att hon hade det bra här hos oss  Vår lilla Emma eller snarare BigEm tog tid på sig att få upp ett förtroende för människor.Det fanns en människa som Emma kände sig extra trygg hos och det var min kvinnliga vän/assistent. De hade ett speciellt förhållande. Kanske var orsaken att Emma själv fick komma när hon själv ville. Den här katten tog tid på sig att lära känna personer. Om någon lockade med mat, så kunde de vinna Emmas hjärta snabbare. 
 
Ur min text " Några rader om Emma" från år 2007 skriver jag så här:
 Emma är en bestämd dam som vet var skåpet ska stå. Hon talar ofta om vad hon vill. Är min säng obäddad för länge, så säger hon till oss. Hon vill ju sova på min bäddade säng. Eller har jag inte tömt deras låda, vilket jag gör flera gånger på dagen, så säger hon till oss på skarpen.

Det finns en rolig sak som jag måste berätta. Emma och jag har våra konflikter. Jag sitter i en elektrisk rullstol, Permobil.  Den är mina ben. Emma är en ganska lat katt som lägger sig överallt här hemma. Hon kan ligga mitt på golvet där jag ska fram. Permobilen har en tuta, en ganska svag sådan men ändå. Om inte BigEm vill se att jag ska fram, så brukar jag tuta på henne. Då får jag världens blick och hon har en ton som säger: "Ser du inte att jag ligger här, jag får väl flytta på mig. OK då".(källa min egen text)

Emma, du är saknad här hemma och du finns i våra hjärtan. Vi är glada att du bodde hos oss i så många år.

 /Ec

 

minnesspår