/ KROPP OCH SJÄL /

NÅGRA KOPPAR TE OM DAGEN...

Bild: Google
 
Mina trogna läsare vet att jag älskar kaffe. Utan en kopp kaffe startar min dag dåligt. Helst vill jag avnjuta den i lugn och ro framför Nyhetsmorgon eller i mitt uterum. Medan jag dricker mitt kaffe, så går jag igenom dagens göromål. Den här stunden på morgonen vill jag vara för mig själv. När man har, som jag har det, personer dygnet runt så gäller det att hitta små zoner i lägenheten, där jag kan vara ensam. Det här går ganska bra.
 
Avslutar ofta mina dagar med en kopp te och ett levande ljus i köket. Just nu har jag köpt ett svart te med smaken jordgubb/champagne som är väldigt gott. Nu när hösten och vintern kommer är det härligt att värma sig med en kopp rykande te. Visste du att te faktiskt har flera bra fördelar för din kropp? I Expressens Hälsoliv läste jag nyss en artikel av Fridah Johansson, där hon listar några av fördelarna. Jag återger de här nedan
 
  1. Risken att drabbas av vissa cancerformer minskar: " Antioxidanterna och föreningarna som finns i te har kunnat kopplas till lägre risk för att drabbas av vissa cancerformer. Fördelaktiga effekter har hittats för hud-, prostata-, lung- och bröstcancer. Olika sorters te påverkar olika sorters cancer.
  2. Risken för diabetes minskar: Att dricka svar te varje dag kan minska risken för typ 2-diabetes genom att kontrollera ditt blodsocker efter en måltid. Enligt en studie från Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition kan svart te sänka ditt blodsocker efter att ha ätit mat som innehåller sackaros (rörsocker eller betsocker).
  3. Dina tänder blir starkare: Att dricka mycket te kan förvisso missfärga tänderna, men det kanske kan vara värt det. I en studie i Journal of Oral and Maxillofacial Pathology har man kommit fram till att grönt te har en antibakteriell effekt som kan minska bakterier som bildar hål i tänderna. Att dricka grönt te varje dag kan också göra de hål som dyker upp mindre allvarliga.
  4. Ditt hjärta kommer tacka dig: Teernas antiinflammatoriska egenskaper kan hålla dina blodkärl avslappnade och rensade, vilket är bra för hjärtat. Katekiner (en flavonoid som finns i te) minskar inflammation och hämmar bildningen av åderförkalkning i vitala artärer..Om man dricker tre koppar svart te per dag  tar man del av hälsofördelen
  5. Din sömn kan förbättras: Tillbringar du dina nätter med att vrida och vända på dig, och stirra upp i taket? Att dricka te kan förbättra sömnen och livskvaliteten för dem med milda till måttliga sömnproblem, enligt en studie". (källa Expressens Hälsoliv)
    /Ec
Hälsa / Mat och Dryck