/ Allmänt / TV & RADIO /

I GÅR GJORDE UGGLA OCH ERICSSON MIN KVÄLL

 bild tv 4
 
 
 
bild sveriges radio
 
Så är jubileumsäsongen av "Så mycket bättre" igång. Under åtta veckor får vi njuta av vackra miljöer, fina tolkningar, lite skratt och mycket tårar. Vad det programmet kan så är det att beröra. Säsongstarten bjöd på bland annat Jill Jonsson och Orup. Om jag ska vara ärlig så brukar jag inte lyssna till dessa två artister så mycket. Varför vet jag inte. Det är bara så.
 
Programmet i går lyftes av Petter och Magnus. Jag förstår kanske att produktionen har valt dessa män som stamgäster i huset. Magnus är inte rädd att säga vad han vill. Ta detta att han bosätter sig i ett annat hus.Orsaken till det här är att han är lättstörd och behöver sin sömn. Dessutom kom han med egen kudde och täcke. Tala om egotrippad, men skriva texter kan han och jag älskar dem! Tänker ibland att om jag kunde få till en sådan text, så skulle det bli "klirr i kassan" och då kunde jag också gnola på Petters text "Det går bra nu". Uggla sjöng den med bravur. Han gjorde den på sitt sätt med lite ironiska inslag.
 
Den mest känslomäsiga tolkningen stod Orup för. Han hade översatt en låt som Jill Jonsson har i sitt hjärta. Det är en låtskrivare i USA som har skrivit texten "I will never let you know"  Den innehåller mycket smärta. Orup har gjort om den till mindre smärtsam och i hans version heter den; "Kommer du ihåg mig ännu" Orup sjöng och spelade piano. Åh, vad det var fint och lite sorgligt. Det kom en tår i ögonvrån på både min vän och mig. Jag tror att människor blir känslosammare med åren. Det sa Orup själv efter att han hade hört Petra Marklund tolkning av hans låt " Som isarna när det blir vår".
 
Eftersom både Lill-Babs och Lars Berghagen var med i första säsongen av programmet pratade artisterna lite om att hon nu var borta. Lill-Babs och Petter fick en speciell relation i och efter programmet. Malin Berghagen var med i programmet per länk och berättade lite om sin mammas åsikt om Petter. Malin hade en konjakskupa som Petter drack ur i programmet. Det är så svårt att förstå att Lill-Babs är borta.
 
Jag hoppas att alla åtta programmen är lika fina som det första var, så vi kan njuta av sköna tolkningar framöver. 
 
 /Ec
Folk som jag beundrar / Helger, avkoppling, / Min musik